Фестиваль культур збере щонайменше 250 учасників із різних країн

15 та 16 вересня в Ужгороді під гаслом «Єдині в різномаїтті» триває міжнародний молодіжний фестиваль «Beauty around me». Молодь із різних країн – США, Індії, Нігерії, Марокко, Єгипту, Зімбабве, Гани, Йорданії, а також Угорщини, Словаччини та з різних куточків України – знайомить закарпатців із культурою своїх народів.

Загалом до фесту долучиться щонайменше 250 учасників. У програмі передбачається проведення різноманітних ігор у міжнаціональних командах, ярмарок культур, ознайомлення з традиціями тощо. Про це напередодні під час брифінгу в прес-центрі ОДА повідомили організатори – начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан, керівник відділу молодіжної політики Ірина Савченко, волонтер Корпусу Миру США Єрусалем Хайла та виконавчий директор ГО «Екосфера» Катерина Станкевич.

Учорашній день, п’ятницю, присвятили знайомству учасників. На території Ужгородського замку відбулася гра-квест п’яти інтернаціональних команд на виконання інтелектуальних завдань. Увечері ж за участі представників дипломатичних установ різних країн фест офіційно відкрили.

Але основні заходи розгорнуться сьогодні на площі Театральній. З 15-ї години представники кожної країни матимуть тут власну локацію, де презентуватимуть свою культуру. Гості отримають нагоду поспілкуватися з ними, включитися в ігри та майстер-класи, ознайомитись із національним одягом, скуштувати традиційні страви та напої, оглянути предмети побуту. До прикладу, можна буде долучитися до уроків йоги чи лицарських боїв, приміряти сарі. Представники кожної держави також внесуть свою лепту до концертної програми, презентують власні пісні й танці.

Як зазначили організатори, фестиваль спрямований на руйнування стереотипів та створення почуття толерантності через обмін унікальними й яскравими традиціями народів.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*