Фільм про Івана Силу вже побачили в Ужгороді та Мукачеві

Днями в Ужгороді та Мукачеві презентували фільм, який був знятий за мотивами книжки «Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу» закарпатського драматурга та журналіста Олександра Гавроша. Саме його сценарій минулоріч отримав перше місце як найкращий кіносценарій для дітей. Режисером дитячого фільму «Іван Сила» про Івана Фірцака (Кротона) став відомий актор, телеведучий та продюсер Віктор Андрієнко. Він і презентував стрічку закарпатському глядачу. Разом з ним у наш край завітав і стронгмен Василь Вірастюк, який також знявся у цьому дитячому художньому фільмі.

Зйомки розпочались ще у серпні минулого року на студії ім.О.Довженка, а вже у жовтні їх продовжили на батьківщині силача у селі Білки Іршавського району.

На кінострічку держава виділила більше 15 млн. гривень. До речі, як зазначив Віктор Андрієнко, це перше дитяче кіно, на яке держава виділила гроші.

В Ужгороді фільм про дужого Івана Силу зібрав аншлаг. Після перегляду стрічки можна було залишитися, щоб обговорити фільм з режисером, актором та автором книжки. На презентацію приїхало  і чимало Фірцаків, які щиро дякували за стрічку режисеру.

На обговоренні Віктор Андрієнко зазначив, що цей фільм, точніше його показ глядачу – своєрідний іспит. І знімальна група, на переконання закарпатського глядача, здала його на відмінно.

Презентація фільму містами України та й за її межами не завершена. Попереду  ще багато українських та закордонних міст. А фінішуватимуть, зі слів режисера, в Севастополі.

А щодо Івана Сили, то  нагадаємо, що він разом з паризьким цирком побував у 64 країнах світу, снідав яєчнею з 40 яєць, розривав залізні ланцюги та тримав півтонни ваги, лежачи на склі.

Анастасія НОЖКА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*