«ГАРЯЧІ» ПИТАННЯ

порушили обласні депутати

У ході третього пленарного засідання сьомої сесії облради було подано чимало депутатських запитів. Продовжуємо ознайомлювати з ними читачів.

Про ремонт мостів і впорядкування земельних наділів

Так, колективний запит від Йожефа Баторі, Йосипа Борто, Гейзи Гулачі, Борнобаша Кейса, Ільдіки Орос, Чаби Пейтера, Карла Резеша, Михайла Товта стосувався облаштування перехрестя на автодорозі КПП «Соломоново» – В. Добронь – Яноші при в’їзді у Чоп необхідними дорожніми знаками та забезпечення там належної видимості, а також проведення капітального ремонту мосту через канал Чоронда.

Колективний запит подали й Василь Федурця, Валерій Мурга, Василь Дем’янчук – щодо повторного звернення до Кабінету Міністрів, Державного агентства автодоріг України стосовно виділення коштів на завершення будівництва автомобільного мосту в смт Буштино Тячівського району. Як відомо, обласні обранці вже порушували перед урядом це питання, однак віз і нині там. За зведення цього об’єкта взялися ще в 2003 році, оскільки існуючий міст пошкодили катастрофічні паводки 1998 та 2001-го. Однак за останні роки будівництво припинили через відсутність фінансування та складну соціально-економічну ситуацію в країні. Та зволікання з його завершенням може призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів та відрізати від обласного центру Рахівський і значну частину Тячівського району. Тож депутати у своєму запиті пропонують повторно звернутися й до Кабміну, і до Державного агентства автодоріг України стосовно виділення коштів на завершення будівництва цього стратегічно важливого моста.

Ці ж крайові обранці подали ще один запит – стосовно надання детальної інформації про звернення громадян з виділення земельних ділянок за межами населених пунктів Тячівщини. Підставою стало те, що до депутатів надходить багато скарг від жителів району про необґрунтовані відмови, не надані чіткі роз’яснення щодо прав і можливостей отримання таких ділянок. На переконання депутатів, така інформація дасть змогу мати чітке бачення стану справ для можливості залучення ефективних користувачів земель.

Закладам охорони здоров’я потрібні бланки листків непрацездатності

А от Петро Голубка, Олександр Кеменяш, Іван Курах, Іван Куцина, Антон Ліврінц, Юрій Паканич, Андрій Шекета та Василь Скрип порушили питання про інформування депутатського корпусу стосовно результатів перевірки та прийнятих рішень із дотримання керівництвом Мукачівських підприємств УТОС вимог чинного законодавства. Зазначимо, що там працюють інваліди з вадами зору. Вони ж і розповіли депутатам про несприятливий клімат у колективі, після чого крайові обранці в ході 5-ї сесії облради просили прокуратуру розібратися в проблемі.

Наступний запит, внесений із ініціативи Юрія Паканича, який відтак подали вище­згадані депутати колективно, стосується звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо негайного забезпечення закладів охорони здоров’я нашої області бланками листків непраце­здатності, а також розробки чіткого механізму заміни довідок про тимчасову непрацездатність на такі бланки. Це явище поширене по всій Україні й зумовлене, на думку депутатів, зривом тендерних процедур на закупівлю бланків листків тимчасової втрати працездатності.

Усі згадані запити колег депутати підтримали, вони скеровані у відповідні служби та інстанції для їх вирішення.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*