Геннадій Москаль підказав нардепам, чого чекає від них Закарпаття

Станом на 17 листопада Державним фондом регіонального розвитку нашій області передбачено 114 мільйонів 947 тисяч 798 гривень, які підуть на відновлення об’єктів соціально-культурної сфери. З цієї суми урядом профінансовано 71 мільйон 960 тисяч гривень.

Гроші знаходяться, що називається, в роботі, деякі райони освоїли їх уже на 100 відсотків і закрили об’єкти. Близько 12 мільйонів гривень ще надійде в листопаді, а решта з передбачених майже 115 мільйонів гривень (це левова частка, більше 30 мільйонів) запланована тільки на грудень. Освоїти виділені в грудні кошти на підставі діючого законодавства, особливо з урахуванням необхідності оголошення й проведення тендерів, неможливо, тому їх доведеться повернути. Така ситуація повторюється з року в рік, причому не тільки на Закарпатті, а й по всій Україні. У держбюджеті не вистачає коштів, тому уряд виділяє їх із тим розрахунком, щоб після закінчення фінансового року частину повернути назад.

– Об’єкти для фінансування з Фонду регіонального розвитку були підібрані ще до мене, по багатьох згодом доводилося коригувати проектну документацію, що теж затягнуло процес виділення коштів, – зазначає голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. – Я хотів би запитати нардепів від Закарпаття, котрі б’ють байдики в Києві й через свої кишенькові ЗМІ роблять закиди, наче обласна влада не може утримати виділені Києвом гроші, яким чином освоїти профінансовані в середині грудня мільйони? І чи вдавалося зробити це самим нардепам, коли вони представляли виконавчу владу на рівні області? Краще посприяйте, щоб заплановані на кінець року кошти були виділені ще в листопаді. Тоді вони будуть освоєні, і від нардепів для Закарпаття буде хоч якась реальна користь.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*