Голова ОДА Василь Губаль ініціює створення дієвого люстраційного органу

«На часі – створення дієвого люстраційного органу, який би впливав на кадрові призначення у краї» – наголосив голова облдержадміністрації Василь Губаль під час зустрічі із громадськими активістами Закарпаття.

Саме кадровими питаннями та люстраційним процесом чи не найбільше цікавилися учасники зібрання. За баченням керівника краю, вже необхідно починати справжнє очищення влади. Власне, ці процеси активно й стартували в ОДА. Василь Губаль вважає, що люстраційний орган при держадміністрації має бути створений з представників громадськості та посилений депутатами місцевих рад (звісно, тих, які сповідують демократичні цінності). Такі структури мають стати дієвими як на обласному рівні, так і в районах та містах.

Що ж до власне кадрових призначень, то Василь Іванович, коментуючи резонансні звільнення з ОДА, до прикладу, керівників інфраструктурного, освітнього та медичного напрямків, сказав: «Мусимо робити ротації, аби досягти якісних змін. Принципи, за якими призначатимуться нові керівники, — незаплямованість співпрацею зі злочинним режимом, участю в корупційних схемах. А перший критерій для нових відповідальних людей – порядність, поєднана з професіоналізмом».

Говорячи на цю тему, керівник краю озвучив метафору, зрозумілу всім закарпатцям, які, як відомо, дуже хазяйновиті люди: «Аби посадити гарний сад, який би квітнув і приносив гарні плоди, треба спочатку викорчувати старі трухляві дерева».

Що ж до люстраційного органу, то він формуватиметься якнайшвидше, а діяльність його буде максимально прозорою.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*