Головний продукт уже подорожчав

За власними спостереженнями, в Ужгороді піднялися ціни на продукт першої необхідності. В середньому закарпатці вже платять на 25—50 копійок більше за хліб та хлібобулочні вироби.

Власники пекарень запевняють, що змушені були підвищити ціну, адже суттєво подорожчали борошно та дріжджі. А далі, кажуть, з підвищенням ціни на газ та електроенергію вони знову ж таки підуть на такий крок. Прогнозують, що у вересні його ціна може сягти до 6 грн. за кілограм хліба. Не радісно?!.

Що дуже важливо, в обласній інспекції контролю за цінами таке підвищення не вважають спекуляцією. Крім того, стрибок вартості не торкнувся так званого соціального хліба, випеченого із нижчих сортів борошна. Його ціну втримують на сталому рівні. Приміром, житній як коштував 4 гривні півроку тому, так і залишився на тому ж рівні. Інші ж сорти хліба реалізують за ринковою вартістю, адже ціна на долар вплинула й на бензин (у грудні 2013-го він коштував 9—10 гривень за літр, зараз уже сягає 14 грн.). А оскільки наша область — несільськогосподарська, то сировину закуповують в інших регіонах України.

Надія САРАНА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*