«ГОТОВНІСТЬ КОМАНДИ

реально перевіримо в березні»

Ми на порозі другої половини чемпіонату України з футболу серед команд прем’єр-ліги. В якій формі перебуває головна футбольна команда краю, про готовність стадіону та трансферну політику клубу довідувалися у генерального директора ФК «Говерла» Івана Шіца.

Іване Тіборовичу, цього тижня команда завершила третій навчально-тренувальний збір. Наскільки ви задоволені організацією та проведенням підготовки?

– Давати оцінку зборам – це прерогатива тренера. Можу сказати, що результат підготовки наших хлопців побачимо у день першої гри весняного циклу, вже 3 березня. Маю надію, що наш тренерський штаб підвів команду до старту другої половини сезону в належному стані, про що свідчать і результати контрольних поєдинків. Та й зі слів начальника команди досвідченого Василя Турянчика, який разом з командою перебував у Туреччині, наш футбольний колектив до чемпіонату сповна функціонально готовий. Своєрідну перевірку готовності «Говерла» продемонструє 24 лютого в домашньому товариському матчі проти угорської команди «Балмазуйварош».

В команді з’явилися нові футболісти, а деякі з них залишили лави «Говерли». Як оцінюєте цей відрізок роботи?

– На трансфер були виставлені гравці, які не змогли закріпитися в основному складі. З них працевлаштований лише Андрій Сагайдак, якого ми віддали в оренду на півроку до чернівецької «Буковини». Тривають перемовини з двома клубами (українським з першої ліги та білоруським з вищої ліги) щодо майбутнього працевлаштування Владислава Микуляка. Де запропонують кращі умови для гравця, туди він і піде. Поки за індивідуальним графіком займаються Платон Свиридов, Лаша Джакобія та Валерій Радченко. Щодо новачків, то другий збір у лавах команди проводить Володимир Лисенко з харківського «Металіста» та Кирило Петров, який у минулому захищав кольори криворізького «Кривбаса». За відгуками тренерів, ці футболісти повинні підсилити наш склад.

Тепер про інфраструктуру. Наскільки поле ужгородського стадіону «Авангард» готове до старту весняної частини чемпіонату?

– Саме зараз ведеться підготовка газону поля до домашніх ігор. Фахівці львівської компанії, яка згідно з договором доглядає за станом газону, вже підсіяли та провели удобрення центрального поля. Незважаючи на погодні умови (якраз випав сніг), до першої гри воно буде готове. Два тренувальні поля уже в належному стані. В цілому стадіон готовий до прийому офіційних матчів української прем’єр-ліги. Більше того, його реконструкція триватиме й далі. Зокрема, продовжаться роботи на західній трибуні, щоб стадіон відповідав регламентним нормам щодо спортивних споруд вітчизняної прем’єр-ліги та Федерації футболу України.

Як готується наша молодь до старту нового сезону?

– Молодіжний склад U-21 провів два навчально-тренувальні збори, а з понеділка підготовку до сезону розпочали футболісти U-19.

У своїх коментарях ви досить критично висловилися щодо запрошення представника клубу на перемовини до Москви стосовно проведення спільного чемпіонату СНД. Після оприлюднення фінансових складових ваша думка не змінилася?

– Незважаючи на бюджет чемпіонату – 1 мільярд доларів, але й це поки що лише слова, чомусь не дуже довіряю Валерію Газзаєву. Пам’ятаю, як три роки тому, будучи тренером столичного «Динамо», він на всю Україну робив гучні заяви, буцімто його підопічним під силу здобути кубок Ліги чемпіонів – всі знаємо, що з цього вийшло. Наразі не бачу якоїсь доцільності такого проекту, як чемпіонат СНД. До того ж, без відома ФФУ клуби не мають право обговорювати проведення якогось іншого чемпіонату, окрім УПЛ під егідою ФФУ.

Роман СЕНИШИН.
Фото автора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*