«Гуцульська бриндзя» запрошує гостей на найбільший гастрономічний фест Закарпаття

У неділю, 2 вересня, в Рахові відбудеться ХVІIІ гастрономічний фестиваль-ярмарок «Гуцульська бриндзя».

Найбільший фест краю цього року порадує гостей цікавими родзинками – конкурсом на найкращу гуцульську овечу бриндзю, майстер-класами з приготування нетрадиційних страв із бриндзею від львівських шеф-кухарів, презентацією продукції Асоціації виробників традиційних карпатських високогірних сирів.

Стартує свято о 8.00 із розгортання експозицій виставок народних умільців та ярмарку-продажу продукції вівчарства (амфітеатр «Буркут» на однойменній вулиці). Об 11.00 від вул. Богдана Хмельницького вирушить святкова хода до амфітеатру, де відбудеться урочисте відкриття фестивалю. Традиційно на гостей очікують запалення полонинської ватри, мелодії трембіт, мандолін і дримб. А ще всі присутні зустрінуть вівчарів, які саме повертатимуться з полонин.

Зірковими учасниками концертної програми стануть народні артисти України Віктор Павлик і Степан Гіга, заслужений артист України Павло Доскоч та інші яскраві представники нашої естради.

Фестиваль бриндзі захоплює своєю автентикою, демонструє традиції гуцулів-полонинників, їхнє ремесло, побут та гостинність. Гастрономічне свято з насиченою програмою і великою кількістю локацій триватиме у Рахові до пізнього вечора.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*