Ігор ХАРЬКОВЩЕНКО: «ЗАВДАННЯ НА СЕЗОН – ВИХОДИТИ НА ПОЛЕ Й ПЕРЕМАГАТИ В КОЖНОМУ МАТЧІ»

Наш край у новому сезоні 2018/2019 знову буде представлений у професійному футболі. Минулої неділі перший поєдинок у другій лізі України провів ФК «Минай» із однойменного села, що на Ужгородщині. Хоч стартовий матч і завершився поразкою, проте закарпатська команда домінувала впродовж усього поєдинку. Тож про підготовку колективу до нового футбольного сезону, його кадровий потенціал, завдання на сезон – у розмові з головним наставником Ігорем Харьковщенком.

Ігоре Олександровичу, як провели літнє міжсезоння напередодні старту чемпіонату та кубка України?

– Ми дещо форсували підготовку, провели лише однотижневий тренувальний цикл на базі спортивно-готельного комплексу «Камелот». Через брак часу не встигли попрацювати над швидкісною та силовою готовністю гравців, тож увійшли в сезон дещо розбалансованими. Окрім того, у нас на його старті травмувалися ключові гравці центральної ланки – Володимир Корнутяк та Ігор Вагін, розташування клубу залишив воротар Андрій Попович, який повернувся до Азербайджану, перед стартовим матчем мік­ротравму мав крайній оборонець Роберт Смокоровський. Тож нам довелося важкувато в першому матчі. І все ж показуємо непоганий футбол у останніх двох виїзних поєдинках. У кубковому матчі зуміли пройти «Верес» у серії післяматчевих пенальті. А у чемпіонаті, на жаль, у першому турі мінімально поступилися ФК «Калуш».

Рівень другої ліги суттєво відрізняється від аматорського чемпіонату?

– Поки важко щось сказати, адже «Калуш» у минулому сезоні виступав разом із нами в аматорському чемпіонаті. Але він підсилився 10-ма новими гравцями, а в нас на виїзний поєдинок поїхали всього 14… Проте після швидко пропущеного гола зуміли затиснути суперника на власній половині поля, натомість калушани виставили справжній «автобус», тому пройти такі захисні редути нам було вкрай важко. Лише в кінці матчу, коли наші гравці пішли ва-банк в атаці, нехтуючи захисними діями, дозволили господарям провести кілька небезпечних атак.

Які кадрові поповнення здійснив ФК «Минай» у літнє міжсезоння та хто ще одягне футболку закарпатського клубу?

– Через травми двох опорників шукаємо гравців у середню ланку. Підсилилися півзахисником Максимом Гавриленком та Петром Стасюком, які в минулому сезоні виступали за одеську «Жемчужину», та крайнім хавбеком Михайлом Бабієм – вихованцем черкаського футболу. Очікуємо, що в складі нашої команди з’являться ще кілька футболістів, прізвища яких наразі не хотів би озвучувати.

В селекційній роботі більшу увагу звертаєте на футболістів із Закарпаття чи шукаєте гравців за межами нашого краю?

– Наші лави на старті чемпіонату поповнили кілька хороших молодих закарпатських футболістів – Анатолій Нурієв, який у минулому сезоні виступав за прем’єрлігівську кам’янську «Сталь», молодий Іван Капустей, ще один перспективний гравець на перегляді. Ми шукаємо гравців лише на конкретні позиції, які нам мали би дійсно допомогти, то фактично, склад команди після сезону не змінився.

Які завдання стоять перед колективом у кубку України та чемпіонаті другої ліги?

– Участь у кубку країни розглядаємо як можливість нашій молодій команді набиратися досвіду в матчах із досвідченими учасниками професійних ліг. Для нас навіть вихід до наступного етапу розіграшу – неабияке досягнення. В другому етапі боротьби за почесний трофей нам випав хороший суперник – івано-франківське «Прикарпаття», з яким зійдемося на рідній «Минай Арені» 22 серпня. Сподіваюся, що до цього часу пройдуть реабілітацію травмовані гравці, спробуємо пройти й івано-франківський клуб. Щодо завдань на чемпіонат, то наразі важко оцінити рівень суперників усього за одним поєдинком, але ми будемо виходити на поле з єдиною ціллю – перемогти й радувати наших уболівальників.

Задоволені роботою у ФК «Минай», атмосферою всередині колективі та довкола нього?

– Так. У нас по-справжньому футбольний колектив, дуже компетентні менеджери, які, незважаючи на молодий вік, роблять усе можливе. Сподіваюся, що до нашого клубу долучаться й інші меценати, яким не байдужий закарпатський футбол. Дуже задоволений уболівальниками, котрі палко підтримують команду. Навіть після поразки в плей-оф аматорської ліги від «Таврії-Скіф» у серії післяматчевих пенальті вони дякували хлопцям за хорошу гру. Тож запрошую їх і надалі приходити на наші матчі на «Минай Арену», а ми гратимемо для того, щоб вони отримували задоволення й раділи перемогам «Миная».

Розмову записав Роман СЕНИШИН

На фото: Тренер І.Харьковщенко отримує нагороду за здобуття кубка Закарпаття-2018 з рук нардепа В.Лунченка.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*