Історія, що пишеться сьогодні, має бути надійно збережена

Розширене засідання колегії Державного архіву Закарпатської області підбило підсумки роботи установи та архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад у 2014 році і намітило їх завдання на 2015 рік.
 
Зазначалося, що центральне місце у діяльності архівних установ області упродовж 2014 року посідали питання забезпечення збереженості й організації зберігання документів Національного архівного фонду. 
 
Важливий напрям архівної роботи – створення та розвиток науково-довідкового апарату до документів НАФ. Видано двомовне видання «Анотований перелік описів фондів угорського походження Берегівського підрозділу Державного архіву Закарпатської області до 1918/1919 рр. та за 1944/1945 рр».
 
Продовжувалося поповнення джерельної бази Державного архіву області та архівних відділів райдержадміністрацій, міських рад документами з історії краю. Усього до архівних установ області прийнято на зберігання близько 10 тис. справ.
 
На засіданні колегії було визначено пріоритети  архівної справи в області та завдання, які потребують вирішення у 2015 році.
 
Михайло МАРКАНИЧ,
заступник директора Державного архіву Закарпатської області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*