ІВАН КОВБАСНЮК ДЕМОНСТРУЄ ВИЩИЙ КЛАС У ЧИЛІ,

а наші збірники готуються в Кострині

Наш майбутній олімпієць – гірськолижник Іван Ковбаснюк (на фото) – повернувся в рідне Ясіня з далекого Чилі, де в ході підготовки до Олімпіади у складі збірної України брав участь у престижних змаганнях Південноамериканського кубка.

Нагадаємо, що Іван уже має ліцензії на майбутню зимову Олімпіаду у двох дисциплінах – швидкісному спуску та комбінації, але не проти отримати право презентувати нашу країну ще й у супер- та слаломі-гіганті.

Наш спортсмен зауважив: «У швидкісному спуску поліпшив свої попередні показники, а в комбінації серед більш ніж сотні кращих спортсменів світу показав 16-й час. Під час спуску вперше у кар’єрі пролетів у повітрі понад 60 метрів. Навіть тренери провідних європейських команд були вражені й висловлювали компліменти нашому наставнику Тимофію Єршову щодо мого виступу».

Невдалим Іван вважає свій старт у слаломі-гіганті: «Структура снігу в чилійських Андах трохи інакша, ніж у Європі, тож не вгадали з мазями – лижі не ковзали як слід, та й у день змагань із цієї дисципліни почувався не дуже добре, тож показати хороший результат не вдалося».

Іван зазначив, що це вже другий їхній візит до Чилі, тож швидко адаптувалися до зміни часового поясу. До слова, наша збірна тренувалася на одній трасі з провідними гірськолижниками Словенії, багато з яких були переможцями етапів ЧС, зокрема призерка світу цьогорічного сезону в комбінації та гірськолижному спуску Ілька Штугець тощо. «Для нас насамперед дуже важливо в психологічному плані було показати, що ми не пасемо задніх у цьому спорті, кілька разів я навіть випереджав словенців під час спуску. Потрібно повірити в себе й переконатися, що можемо конкурувати з провідними гірськолижниками світу», – зауважив І. Ковбаснюк.

Вже 29 вересня Іван відправиться до Австрії, де через місяць пройде етап кубка світу зі слалому-гіганту. Тож побажаємо йому успіху та перемог у майбутніх стартах.

А збірна краю гірськолижників та сноу­бордистів, які також входять до складу збірних України (юнацької та дорослої), у с. Кострино на Великоберезнянщині під орудою відомого тренера Яна Чернея з 24 вересня проводить завершальний четвертий літній збір із фізпідготовки, який триватиме до 3 жовтня. «Далі ж на нас чекають ще три зимові цикли підготовки – з лижами та сноубордами, а вже потім демонструватимемо здібності на різних офіційних змаганнях», – повідомив Я. Черней.

Роман СЕНИШИН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*