ІВАН РОМАНЮК

ВИСТАВИВСЯ В УЖГОРОДІ

У галереї «Ужгород» відкрилася персональна ювілейна виставка закарпатського художника родом із Франківщини Івана Романюка.

Митець працює в техніці олійного живопису і зараз представив глядачам 46 робіт, виконаних протягом 2010 – 2017 років. Найбільше йому до душі пейзажі: «На Закарпатті кругом вода, гори – все для художника, і це мені подобається. Портрет чи натюрморт можна намалювати в майстерні, а зображаючи пейзаж, отримуєш задоволення від того, де ти є, що бачиш». Краса Закарпаття дає простір для творчості, тож на полотнах Івана Романюка можна побачити природу Перечина, Тур’ї-Поляни, однак найбільше любить їздити в Синяк, Колочаву, Синевирську Поляну.

Окрім пейзажів, на виставці представлені й натюрморти, є в доробку майстра і портрети. Для художника важливо виконати картину якісно, не перевантажити її зайвими елементами, бо, як сам зізнається, поділяє думку Леонардо да Вінчі: потрібно відчувати, коли робота закінчена. «Якщо вона перевантажена, то фарби тьмяніють. Треба старатися робити якомога швидше, щоб не додавати зайвого».

Триватиме виставка до 11 жовтня.

Ксенія ШОКІНА
Фото Роберта ДОВГАНИЧА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*