Із картки додому допоможе передати гроші Укрпошта

Нещодавно Укрпошта почала пропонувати клієнтам унікальну послугу – переказ коштів «З картки додому». Що це таке, з’ясовуємо в керівника Закарпатської дирекції Укрпошти Сергія Калія.

Поясніть, що це за послуга і в чому, власне, її унікальність?

– Скориставшись нею на сайті Укрпошти, відправник може переказати кошти рідним і близьким, у яких відсутня банківська картка. Готівку доставить за вказаною адресою та передасть «із рук у руки» листоноша. Тобто це послуга, яка передбачає переказ коштів із банківської картки з доставкою готівки отримувачу.

Вважаєте, вона буде затребуваною?

– Звичайно, на сьогодні, за статистикою, послуги банків доступні 65% населення, а залишається ж іще третина  не охоплених ними. Найчастіше це – мешканці маленьких населених пунктів, у яких відсутні банківські відділення, тобто вони не можуть ні відправити, ні отримати кошти. Навіть за наявності банківської картки та інтернету, що дозволяють здійснювати перекази онлайн, у селі чи селищі може не бути банкомата, який би видавав необхідну готівку, або є банкомат іншого банку з невигідним розміром комісії.

Але ж для них існує поштовий переказ, чи не так?

– Так, існує. Укрпошта займає 28% усього ринку переказів. Проте оформлення й відправлення поштового переказу потребують від того, хто його надсилає, відвідати відділення. А якщо на це просто не вистачає часу? Тоді ми отримуємо можливість зробити це в декілька кліків на сайті Укр­пошти, обравши послугу переказ «З картки додому». Це ще один сервіс, який спрощує процес відправлення коштів. Відправнику потрібен тільки доступ до інтернету, необхідності заповнювати папери та відвідувати відділення немає. До того ж онлайн-сервіс для переказу доступний 24 години на добу 7 днів на тиждень.

В які терміни можна отримати такий переказ?

– Це залежить від його виду. Можна скористатись адресним переказом (додому) або терміновим (з отриманням коштів у відділенні). Адресний стане в пригоді, якщо необхідно переказати гроші людям похилого віку чи хворим, яким важко дістатися до відділення, або людям із обмеженими можливостями. Мамі з маленькою дитиною чи багатодітній також не завжди зручно відвідувати пошту. Набагато простіше, коли кошти принесе листоноша. Отримати адресний переказ можна через два робочі дні.

Терміновий переказ передбачає отримання коштів у автоматизованому відділенні зв’язку протягом 15 хвилин після відправлення.

Які умови переказу?

– Переказ здійснюється з усіх платіжних карток «MasterCard» будь-яких банків України. Максимальна сума одного становить 14 999 грн. Вартість при виборі адресного переказу – 1% від суми + 19 грн, термінового – 1% від суми + 5 грн.

Чи безпечне пересилання коштів таким чином?

– По-перше, ПАТ «Укрпошта» – це державна компанія, яка гарантує безпеку та конфіденційність усіх операцій із грошима. Переказ із картки в готівку відповідає міжнародним стандартам безпеки та здійснюється у відповідності до всіх правил та вимог платіжних систем. По-друге, відправник самостійно вводить і перевіряє інформацію, ризик шахрайства та помилкових списань мінімальний. І нарешті, переказ видається отримувачу тільки при пред’явленні паспорта. Інших документів не потрібно.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*