Капітально відремонтоване відділення УЦМКЛ відвідали посадовці

Терапевтичне відділення Ужгородської центральної клінічної лікарні, в якому наприкінці лютого закінчили капремонт, минулої п’ятниці відвідали голова ОДА Геннадій Москаль, мер обласного центру Богдан Андріїв, депутати облради Андрій Андріїв та Леонід Баранюк, міські народні обранці та посадовці.

Це відділення площею 1500 квадратних метрів досі жодного разу не ремонтували капітально. Коли бралися до справи, каже головний лікар УЦМКЛ Іван Курах, не уявляли масштабів роботи. Тут під час перепланування зняли штукатурку з усіх стін, із великих палат на 8 – 12 хворих зробили 17 дво- й тримісних (у багатьох є всі зручності), облаштували санвузли тощо. Гості поспілкувалися з хворими, всі говорили, що палати комфортні, відмітили чуйний та професійний персонал. Геннадій Москаль підкреслив: зараз умови у відділенні європейські. Зауважив, що люди скаржилися, в основному, на нестачу медикаментів і їхню дорожнечу, а це дуже велика проблема не тільки Ужгорода, а й Закарпаття та держави загалом.

Богдан Андріїв також залишився задоволений побаченим. Наголосив, що у планах – ремонти поліклініки, центрів первинної медико-санітарної допомоги, продовження робіт у міській лікарні. До слова, в бюджеті Ужгорода цього року на потреби УЦМКЛ передбачено 6,9 млн грн на медикаменти та понад 8,5 млн – на придбання обладнання. А відремонтувати терапевтичне відділення вдалося за допомогою субвенції з держбюджету в розмірі 1,9 мільйона гривень. Посприяв, щоб кошти було виділено, народний депутат України від партії «Відродження» Михайло Ланьо. Ужгородська міськрада долучилася до співфінансування робіт, із муніципальної казни на це пішло майже 300 тис. грн, інформує прес-служба УМР.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*