«КАРПАТСЬКИЙ ПЕГАС» НА ВИНОГРАДІВЩИНІ

приймав відомих письменників

Серед численних фестивалів, які відбуваються упродовж літа, «Карпатський Пегас» обіцяє стати знаковим у літературному процесі.

Його учасниками цього року стали такі автори, як Антоніна Цвид, Василь Портяк, Павло Вольвач, Олександр Косенко, Василь Шкурган, Євген Баран, Василь Густі, Олександр Медко. Прибувши на базу відпочинку, розташовану поблизу річки Тиса, учасники в першу чергу провели, по-сучасному кажучи, «флеш-моб» – усі по черзі вітали по телефону лауреата Шевченківської премії Дмитра Креміня, який  святкував день народження.

Уже перший день (вечір) був багатий на спілкування та інтенсивні обговорення можливостей «Карпатського Пегаса». За словами Павла Вольвача, виноградівський форум – це унікальна можливість для спілкування й обміну ідеями творчих людей із усієї України. Євген Баран висловив пропозицію, щоб фест став не просто подією раз на рік, а продуманим семінаром, який би допоміг молодим авторам ставати професійними письменниками. Директор Виноградівського міського будинку культури Святослав Гал вважає що «Пегас» може стати міжнародним, оскільки і він сам, і письменники мають зв’язки з україномовними літераторами Румунії, Угорщини, Словаччини, Польщі. Скажімо, колеги з Румунії, дізнавшись про захід, висловили готовність приїхати на нього наступного разу.

Програма зустрічі передбачає семінар-навчання для закарпатських авторів-початківців, презентацію творчості гостей та літературно-музичний концерт за їх участю, а також літоб’єднання «ЛіТерра» та джазового гурту «Севлюш Діксі-бенд». Організатор фестивалю – Виноградівський міський будинок культури.

Василь ГОРВАТ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*