Керівники Закарпаття привітали найуспішніших випускників області та їх педагогів

Цьогоріч Закарпаття має 42 переможців всеукраїнських учнівських олімпіад, 15 – Всеукраїнського етапу конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук та трьох випускників, які склали зовнішнє незалежне оцінювання з максимальним результатом – 200 балів.

Учора, 16 серпня, у рамках розширеного засідання колегії департаменту освіти  і  науки ОДА, обдарованих юнаків та дівчат, а також їх вчителів відзначили керівники краю – заступник голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас та голова обласної ради Михайло Рівіс.

За перші місця переможці всеукраїнських олімпіад отримали по 4 тисячі гривень, за друге – 3 тисячі та за третє – 2 тисячі гривень. Грошові премії виділили з обласної Програми розвитку освіти. Вчителі, що їх підготували також отримали грошові премії. За перше місце 8 тисяч гривень, 6 тисяч – за друге та 4 тисячі гривень –  за третє місце.

Цінні подарунки вручили трьом закарпатцям, котрі за даними Українського центру оцінювання якості освіти отримали найвищі результати – 200 балів з предметів тестування. Це – Наталія Рошко, випускниця Рокосівської загальноосвітньої школи I – III ступенів Хустського району (хімія), Кирил Туріна, випускник Мукачівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» №11 (анлійська мова) та Валентин Фречка, випускник Сокирницької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустського району (хімія), котрий виявився своєрідним рекордсменом за кількістю нагород, адже в цьому році став переможцем і всеукраїнської учнівської олімпіади з екології.  Він же, нагадаємо, отримав золоту медаль на Олімпіаді юних геніїв у Нью-Йорку (США) за те, що винайшов спосіб виготовляти папір із опалого листя.

Спільну відзнаку обласної державної адміністрації та обласної ради «За розвиток Закарпаття» керівники краю вручили Василю Химинцю – доктору фізико-математичних наук, професору кафедри менеджменту та інноваційного розвитку освіти Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, повідомили з прес-служби Закарпатської ОДА. 

На фото: Нагороду отримує випускник Сокирницької ЗОШ Валентин Фречка.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*