КЕРУВАТИСЯ НЕ ЕМОЦІЯМИ, А ФАХОВІСТЮ

обіцяє новий голова Закарпатської облдержадміністрації, призначаючи керівників

У вівторок, 11 березня, новопризначений голова Закарпатської облдержадміністрації Валерій Лунченко провів першу на цій посаді прес-конференцію. Власне, вона була презентаційною.

Чиновник повідомив, що передачі влади від попереднього «губернатора» не було, тому роботу розпочав з чистого аркуша. Відтак розповів про себе, свою політичну кар’єру та окреслив основні напрямки своєї роботи. Повідомив, що на цю посаду не напрошувався, йому запропонував посісти крісло в.о.Президента України О.Турчинов. Першочергове завдання, яке перед представниками влади на місцях поставив новий уряд, – це налагодження співпраці та порозуміння між всіма політичними силами. «Стабілізація ситуації в області – політичної та економічної — найперше, що необхідно забезпечити», — підкреслив В.Лунченко.

На запитання «Новин Закарпаття» про принципи призначень в ОДА та керівників районів, голова облдержадміністрації запевнив, що визначальними у підборі кадрів будуть фаховість і компетентність. Вирізняти посадовців за партійними уподобаннями він не збирається. Водночас зазначив, що опозиційні партії, які боролися з режимом екс-президента, мають право на своє представництво у новій владі. Також, з його слів, усі призначення будуть погоджуватися з громадськістю та депутатським корпусом обласної ради. Ключовими факторами у рішеннях щодо призначень будуть результати роботи. «Якщо людина фахова та компетентна, не була заплямована якимись корупційними злодіяннями (а оцінку цьому дадуть відповідні органи), то вона залишиться на своїй посаді й далі виконуватиме посадові обов’язки», — каже Валерій Лунченко.

У ході прес-конференції В.Лунченко представив кандидатів у свої заступники. Пропозицію зайняти посади отримали представники ВО «Свобода» Олег Куцин та ВО «Батьківщина» Андрій Сербайло, а заступник міського голови Хуста Михайло Рівіс відповідатиме в ОДА за економічний напрямок.

Йшлося і про люстрацію посадовців, контроль за всіма гілками влади, тісну спів­працю з представниками громади. За словами голови обл­держадміністрації, це будуть визначальні вектори роботи нової влади. Валерій Лунченко запевнив, що виступає за проведення люстрації, але в рамках чіткого правового механізму, на основі закону: «Ми повинні керуватися виключно Законом України, а не рішеннями окремих громадських груп, які часто між собою не можуть дійти згоди».

Також важливим напрямком роботи нової команди буде боротьба з корупцією. «Те, що діється в лісовій галузі Закарпаття — жахіття», — сказав В.Лунченко і пообіцяв разом з правоохоронцями перекрити тіньові корупційні схеми та закликав посадовців перестати брати хабарі. Водночас додав, що економічна ситуація в країні нині дуже складна. Стовідсотково фінансуються лише захищені статті, на капітальні видатки коштів не виділяється зовсім.

Щодо участі влади у президентських виборах, запевнив, що вони в області будуть найдемократичніші за всю історію, «взірцево-показові» і без жодного тиску.

Петро ПОЛІХА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*