Кір не відступає. Щепіть дітей, щоб уникнути небезпечних ускладнень!

За останній тиждень, станом на 14 грудня, на Закарпатті зареєстровано 174 випадки кору, що на 23% більше, ніж за попередній (174 проти 142 випадків).

Як повідомила завідувач відділу епідемнагляду і профілактики інфекційних  захворювань ДУ «ЗОЛЦМОЗ» України Вік­торія Тимчик, серед тих, хто занедужав, діти до 17 років становлять 71%, половина з них – віком від 1 до 9 років. Причому 49 діток (майже дві третини) не мали жодного (!) щеплення проти кору. Госпіталізації потребували 115 осіб, тобто 66%. Зареєстровано 6 важких форм перебігу кору, в тому числі 4 – у дітей. За оперативними даними, зі 174 пацієнтів не мали щеплень проти кору 66%. Зафіксовано випадки недуги в Тячівському, Перечинському, Іршавському та Хустському районах, у Мукачеві й районі та м. Ужгород.

Загалом із початку 2018-го (станом на 14 грудня) вже маємо 4 463 випадки кору (354 на 100 тисяч населення).

Єдиний спосіб запобігти ускладненням або смерті від кору – вакцинація. Наш край входить у перелік областей із найвищими показниками захворюваності (на 100 тисяч населення). В зоні ризику перебувають абсолютно всі діти й дорослі, які не отримали профілактичного щеплення. Дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору, а в разі хвороби – рятують від смертельно небезпечних ускладнень. Вакцинуватися за Національним календарем щеп­лень чи надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно всі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, освітяни і медики.

Закарпаття повністю забезпечене вакцинами проти кору: якісні й ефективні препарати КПК наявні в усіх кабінетах щеп­лень краю. Якщо вам кажуть, що вакцин немає – терміново повідомте про це головного лікаря, а також обласне управління охорони здоров’я за телефоном: (0312) 23-25-62, e-mail uoz@uoz-zak.gov.ua, сайт http://uoz-zak.gov.ua/.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*