Колишньому посадовцю за вимагання від підприємця 280 тисяч гривень дали 5 років

Набув законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно колишнього начальника одного з відділів управління Держземагентства в Ужгородському районі, який вимагав від місцевого підприємця 280 тисяч гривень за надання останньому в короткострокову оренду 10 га земельної ділянки на території Пацканівської сільської ради  для потреб власного бізнесу.

Торік у червні, нагадаємо,  співробітники СБУ затримали начальника відділу після того, як він одержав першу частину грошей – 132 тисячі гривень.

Суд, інформує прес-центр СБ України,  кваліфікував дії колишнього посадовця як «одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди у великому розмірі» та визнав обвинуваченого винним і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. Крім того, суд позбавив колишнього посадовця права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, в органах влади, управління та місцевого самоврядування терміном на три роки та позбавив його 11 рангу 6 категорії державного службовця.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*