КОНКУРС ІНІЦІАТИВ МІСЦЕВИХ ГРОМАД підтримали депутати облради

На другому пленарному засіданні 10 сесії облради крайові обранці ухвалили рішення «Про внесення змін і доповнень до Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік».

У новій редакції її доповнено чотирма важливими розділами та двома додатками. Зокрема «Положенням про конкурс ініціатив місцевих карпатських громад». У документі зазначається, що організатором цього конкурсу є асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», проводиться він у рамках програми «Карпатська мережа регіонального розвитку», затвердженої загальними зборами асоціації.

На конкурс ініціативи можуть подавати: органи місцевого самоврядування й самоорганізації населення, громадські організації, благодійні фонди Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей (за умови співфінансування їхніми облбюджетами за проектом «Карпатська мережа регіонального розвитку»). Пріоритети конкурсу – транскордонне співробітництво (тут обов’язковою вимогою є наявність закордонного партнера); популяризація історико-культурної спадщини; збереження природної спадщини; розвиток інформаційно-комунікаційних технологій. Наголошується, що критерії оцінки проектів, підручник апліканта й текст оголошення про конкурс розробляє організатор конкурсу і затверджує конкурсна рада. Вона ж приймає остаточне рішення про переможців конкурсу й розмір фінансової підтримки шляхом відкритого голосування (половина + 1 голос) та оформляє його протоколом.

Фінансування заходів переможців конкурсу здійснюється в межах асигнувань, передбачених в обласному бюджеті на реалізацію Програми економічного і соціального розвитку Закарпатської області на 2018 рік, а також у бюджетах Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької областей та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним українським законодавством. Сума фінансування в 2018-му в Програмі економічного і соціального розвитку становить 2 млн грн. У наступних роках – у межах бюджетних призначень.

Максимальний розмір асигнувань із крайового бюджету – 250 000 грн. Мінімальний розмір власного внеску – 20% від загального бюджету проекту, можливий нефінансовий власний внесок.

Документи щодо участі в конкурсі приймаються щоденно з 9.00 до 18.00, крім суботи, неділі та святкових днів, за адресою: асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна», вул. В. Винниченка, 12, м. Львів, а також мусять бути надіслані на електрону пошту асоціації (eku@ukr.net) та департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА (economy@carpathia.gov.ua) з поміткою «Конкурс ініціатив карпатських громад». Вказується контактний телефон для довідок: (032) 235-75-74.
Рішення про визначення переможців конкурсу та надання їм фінансової підтримки для реалізації проектів буде оприлюднюватися на сторінках асоціації, а також згаданих облдержадміністрацій та облрад.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*