Координаційна рада з питань місцевого самоврядування засідала на Великоберезнянщині

19 травня на Великоберезнянщині в с. Ужок відбулося виїзне засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування під керівництвом голови облради Михайла Рівіса. Участь у заході також узяли його заступник Петро Грицик та очільники районних рад краю.

Говорили про ремонт і утримання доріг, охорону довкілля й використання природних ресурсів, взаємодію органів місцевого самоврядування і виконавчої влади щодо розвитку міжрегіонального, транскордонного співробітництва. Найбільше часу приділили першому з названих питань. Заступник директора департаменту ЖКГ, будівництва та інфраструктури ОДА Василь Романець та начальник Служби автодоріг у Закарпатській області Михайло Попович поінформували, що нині фактичне щорічне фінансування дорожніх робіт становить не більше 10% від потреби. На 2017-й крайовій САД передбачено 198 384,6 тис. грн із держбюджету. На об’єкти поточного середнього ремонту, визначені розпорядженням Кабміну, виділено 113 млн грн. На аварійні ремонти шляхів загального користування, ліквідацію ямковості тощо при річній потребі 300 млн грн спрямовано 82,538 млн. Ішлося також, що з 1 січня 2018-го управління дорогами загального користування місцевого значення мають передати на місцевий рівень. Там знають потреби своїх регіонів, а отже, куди першочергово спрямовувати отримані ресурси, – визначатимуть самі. «Якщо на місцевому рівні не будете втручатися в контроль за якістю ремонту доріг, то й надалі матимете розбиті шляхи», – наголосив Михайло Рівіс.

Обговорюючи дотримання природоохоронного законодавства, керівники райрад активно цікавилися вирішенням проблеми твердих побутових відходів. Не секрет, що більшість населених пунктів краю оточені стихійними звалищами, бо не мають альтернативи. Зазначалося, що обласна влада докладає максимум зусиль, аби якомога швидше залучити інвесторів та грантові кошти ЄС для будівництва хоча б у трьох районах сміттєпереробних заводів.

За результатами зустрічі учасники координаційної ради прийняли важливі рекомендації та визначили пріоритети з обговорених питань, інформує прес-служба облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*