КРАЯНИ ВШАНУВАЛИ ЛІКВІДАТОРІВ

аварії на Чорнобильській АЕС

У середу, 26 квітня, у 31-шу річницю трагедії на Чорнобильській АЕС голова облдержадміністрації Геннадій Москаль, голова облради Михайло Рівіс, представники громадськості вшанували пам’ять людей, які загинули під час ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи людства, і поклали квіти до монумента закарпатським ліквідаторам аварії на площі Дружби народів в Ужгороді.

Перед церемонією в малому залі ОДА відбулася зустріч Михайла Рівіса з активом громадських чорнобильських організацій.

– Чорнобиль став чорною міткою на століття й тисячоліття і незагоєною раною України. Нині кожен із нас замислюється, скільки людських доль понівечено Чорнобильським смерчем, скільки ліквідаторів загубили своє здоров’я, а скільки вже відійшло у вічність. Сьогодні ми розділяємо біль втрати з вдовами, яким довелося самотужки виховувати дітей, з матерями, які залишилися без синів, з тими, хто втратив близьких і друзів. Ліквідатори для нас справжні герої і ми висловлюємо їм безмежну вдячність за відвагу і мужність у тих екстремальних обставинах, – мовив М. Рівіс.

На Закарпатті нині проживає понад 4 тисячі краян, які мають статус постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У рамках своєї компетенції, обласна рада завжди намагається йти їм назустріч у вирішенні проблем. Так, депутати облради ухвалили зміни до Програми «Турбота» щодо посилення їхнього соціального захисту, повідомили з прес-служби Закарпатської облради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*