«КУБОК ПАДІЮНА»

визначив переможців

На «Кубок Падіюна» в Ужгороді, започаткований 7 років тому, цьогоріч приїхали діти не старші 2003 року народження з Ужгорода, Мукачева, Берегова, Виноградова, Рахова та Великого Бичкова.

Зустріч провели за регламентом швидких шахів у 7 турів. І дівчата, і хлопці грали гуртом в одному турнірі, але залік проведено окремо. Явний фаворит змагання, один із найперспективніших юних шахістів Закарпаття мукачівець Валадіс Пеппас легко обіграв усіх конкурентів і зі 100% результатом – 7 очок із семи можливих – став переможцем «Кубка Падіюна». «Срібну» медаль та «бронзу» здобули ужгородці Ілля Кривов’яз та Ілля Лабик, в активі обох по 5,5 очка. Стільки ж здобув Богдан Кондрат, але коефіцієнт мукачівця виявився трохи нижчим.

Змагання серед дівчат пройшли за гострої конкуренції двох юних перспективних шахісток – Марії Габор із Ужгорода та Юлії Данкулинець із Мукачева. Обидві фаворитки йшли однаково, але в останньому турі Юлія загальмувала, зробивши нічию. Марія ж здобула 5 очок і стала переможницею. Третє місце в мукачівки Вероніки Кейк – 4 очки.

На урочистому закритті змагання головний суддя Семен Найгебавер нагородив переможців грамотами, медалями і кубками. Грамоти й солодкі призи отримали також трійка найсильніших 9-річних спортсменів та наймолодші учасники турніру.

Отож турнір завершено. Його відмінній організації слід завдячити, окрім Семена Найгебавера, керівнику Падіюна Світлані Ганущиній.

А вже завтра більшості учасників змагань знову доведеться зустрітися за шахівницею, цього разу у фіналі обласних змагань «Біла тура».

Аркадій ВОРОВИЧ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*