ЛІЧИЛЬНИКи СПОЖИВАЧАМ

має встановлювати «Закарпатгаз»

На початку осені до народного депутата України Роберта Горвата надійшло колективне звернення від його виборців. Стосувалася скарга  дій ПАТ «Закарпатгаз».

Суть у тім, що впродовж літа працівники цієї структури провели масовий демонтаж лічильників газу в помешканнях населення під приводом проведення періодичної повірки. Зняті прилади обліку виробнича лабораторія «Закарпатгазу» визнала непридатними для подальшої експлуатації. Фактів несанкціонованого втручання встановлено не було, а довідки про непридатність, як і протоколи, всі однакові. Непридатний лічильник вимагали замінити на новий в п’ятиденний термін. І за власний рахунок!.. Людей це обурило. За захистом вони звернулися до народного обранця.

– Я спрямував депутатське звернення до ПАТ «Закарпатгаз» та Національної  комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, із вимогою вжити невідкладних заходів і припинити протиправні дії, – розповідає Роберт Горват. – За результатами перевірки НКРЕКП встановила, що «Закарпатгаз» не  провів ремонт згаданих лічильників, а документів, які би підтверджували неможливість їх ремонту, не надав. Зважаючи на соціальну вагу порушеного питання, я звернувся із запитом до НКРЕКП щодо перевірки оснащення лічильниками газу населення в Закарпатській області та Україні загалом. Як випливає з роз’яснень очільника цієї структури Дмитра Вовка, вимоги щодо заміни приладів обліку за рахунок споживачів не відповідають главі 8 розділу Х Кодексу газорозподільних систем. Заміна лічильників природного газу в побутових споживачів має проводитися за рахунок ПАТ «Закарпатгаз».

На прохання народного депутата також повідомляємо, що контроль і розгляд скарг здійснює сектор НКРЕКП у Закарпатській області, який розташований за адресою: м.Ужгород, вул. Гойди, 8, кабінет 408. E-mail: energo.zk@newline.net.ua. Завідувач сектору –Олександр Малюга, тел. (03122) 3-52-19.

Василь НИТКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*