Ліквідувати схему «піджаків» на держкордоні в межах Закарпаття доручив Москаль

Схема «піджаків» (мешканців прикордонних населених пунктів, які за окрему плату оформляють на себе імпортовані товари, щоб уникнути їх розмитнення) має бути ліквідована на Закарпатті. З цією метою Геннадій Москаль провів нараду за участі керівництва податкової інспекції ГУ Державної фіскальної служби в області, Закарпатської митниці та департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації.

Голова ОДА передав посадовцям список громадян, котрі систематично беруть участь у згаданій схемі, що зафіксовано прикордонною та митною службами, і доручив з’ясувати, чи зареєстровані ці люди суб’єктами підприємницької діяльності, який товар декларують при перетині кордону, чи отримують державні субсидії та користуються пільгами тощо.

– Схема «піджаків» особливо поширена на митних постах «Лужанка» в Берегівському районі , «Вилок» у Виноградівському й «Тиса» в Ужгородському районі, що на українсько-угорському кордоні. Люди, які займаються цим, давно відомі й, судячи з провезеного товару, вже мають бути гривневими мільйонерами. Насправді ж вони не платять у бюджет ні копійки, а багато хто користується державними пільгами. Це схема, через яку держава недоотримує значні кошти й яка має бути ліквідована.

Наступного тижня всі дані щодо «піджаків» будуть зібрані, й ми розглянемо питання про заборону в’їзду цих громадян у країни Євросоюзу за протиправну діяльність, – цитує Геннадія Москаля прес-служба ОДА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*