ЛИШЕ ДВОЄ ІЗ СЕМИ

закарпатських спортсменів-претендентів поїдуть на зимову Олімпіаду

Національний олімпійський комітет України оприлюднив на своєму сайті списки учасників XXII Олімпіади в Сочі. Це — 42 спортсмени. Серед українських олімпійців — двоє закарпатців: сноубордисти Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк.

У вівторок у  Закарпатському відділенні  НОКу за участі членів виконкому та чемпіонки і призерки літніх Олімпіад у Афінах та Пекіні з вільної боротьби Ірини Мерлені відбулося засідання, яке стало своєрідними проводами закарпатських олімпійців на зимові Ігри. Серед присутніх були  Аннамарі Чундак, журналісти, представники громадськості.

Директор обласного Центру олімпійської підготовки із зимових видів спорту Золтан Мінай розповів, що за ліцензії на Олімпіаду боролися семеро наших спортсменів – Іван Ковбаснюк, Василь Теличук (гірські лижі), Олександр Окіпнюк (фристайл), брати Іван та Мирослав Білосюки (лижні гонки), Йосип Пеняк та Аннамарі Чундак (сноубординг). У Сочі поїдуть двоє останніх.

Опісля учасниця сочинської Олімпіади, наша землячка Аннамарі Чундак зазначила, що 1 лютого візьме участь у заключному передолімпійському етапі Кубка світу, який пройде в Німеччині. «Для мене він матиме суто тренувальний характер, адже ліцензію вже отримала завдяки попереднім успішним виступам на етапах Кубка світу та Європи. А на Олімпіаді налаштовуюся поборотися за медаль», – запевнила сноубордистка.

Нагадаємо, що ХХІІ зимові Олімпійські ігри в російському Сочі триватимуть із 7 по 23 лютого. У них змагатимуться найкращі спортсмени світу в 15 видах спорту (наші співвітчизники виступлять у дев’яти дисциплінах).

Роман АРДАНИК.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*