ЛІСОВІ ДОРОГИ З’ЄДНАЮТЬ

Закарпаття та Львівщину, а також гірські села Міжгірщини й Тячівщини

Причому відбудеться це не в далекій перспективі, а ще цього літа. Будівництво двох автошляхів із ґрунтовим покриттям у Міжгірському районі вже ведеться.

Перший із них з’єднає Колочаву та Німецьку Мокру з сусідньої Тячівщини. Лісову дорогу між населеними пунктами проклали в 1970 – 1980-ті роки під час будівництва продуктопроводу «Союз». Однак згодом покриття розбили лісовози й знищили зсуви, тому користуватися ним стало неможливо.

 Під час робочої поїздки Геннадія Москаля на Тячівщину в лютому цього року мешканці Н. Мокрої попросили відновити «ґрунтівку», яка значно пожвавила б економіку двох гірських районів. Маса туристів із Чехії, які приїжджають у Колочаву, зможуть відвідувати Н. Мокру та села Усть-Чорнянського куща, що приведе до відкриття нових турбаз, крім того, багатьох мешканців сіл із двох районів поєднують родинні стосунки. Зараз, щоб потрапити на автомобілі з Колочави в Н. Мокру, доводиться робити гак у 170 км, тоді як протяжність лісової дороги становитиме всього 7 кілометрів. Питання про відновлення останньої піднімалося вже років 20, однак справа зрушила з мертвої точки тільки минулого місяця. Нині важка техніка Держлісгоспу та Нацпарку «Синевир» уже проклала проїзд, іде встановлення системи водовідведення, після чого покриття, по якому зможе проїхати будь-який автомобіль, підсиплють гравієм.

 Інша «ґрунтівка» з’єднає Нижній Студений (Міжгірський район) та Волосянку (Львівська область). Її протяжність – близько 4 км. Свою частину до адмінмежі з Закарпаттям прокладають лвів’яни, а на нашій території – працівники крайового управління Держлісгоспу. Ідея з’єднати курортні зони в сусідніх областях належить львів’янам, однак роботи почалися тільки після того, як були отримані гарантії від голови ОДА Г. Москаля, що Закарпаття теж підключиться до проекту. Дорожнє покриття вже «нарізане», по ньому поки що може проїхати позашляховик. А після підсипки й завершення системи водовідведення ним користуватимуться й звичайні легковики. Відтак туристи з курортного Славська (Львівщина) зможуть відвідувати турбази нашого Пилипця, на яких у зимовий період набагато довше тримається сніг.
Відкриття обох доріг планується ще цього літа.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*