Ліси поділять на категорії задля збереження біологічного і ландшафтного різноманіття

Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства вносить на розгляд облради проект рішення «Про погодження клопотань щодо приведення існуючого поділу лісів у відповідність із Порядком поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок».

У документі зазначається, що торік Українське державне проектне лісовпорядне виробниче об’єднання привело існуючий поділ лісів ДП «Верхньогірське ЛГ» та «Тячівське ЛГ» у відповідність із Порядком поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок, що попередньо було узгоджено з лісгоспами.
До категорій лісів природоохоронного, наукового, історико-культурного призначення віднесені ділянки, що виконують природоохоронні та естетичні функції і розташовані в межах: ДП «Верхньогірське ЛГ» – 0,8 га, ДП «Тячівське ЛГ» – 18 га. До рекреаційно-оздоровчих – ті, котрі виконують рекреаційні, санітарно-гігієнічні та оздоровчі функції: ДП «Верхньогірське ЛГ» – 2899,8 га, ДП «Тячівське ЛГ» – 1304,5 га. До захисних лісів – ділянки, що виконують функції захисту навколишнього середовища від негативного впливу природних та антропогенних чинників: ДП «Верхньогірське ЛГ» – 1648,9 га, ДП «Тячівське ЛГ» – 10965,2 га. До експлуатаційних – призначені для задоволення потреб економіки в деревині: ДП «Верхньогірське ЛГ» – 9894,5 га, ДП «Тячівське ЛГ» – 12907,3 га. Площа експлуатаційних лісів у Тячівському ЛГ зменшилася на 6499,7 га, або на 33,5%, за рахунок виділення в них рекреаційно-оздоровчих і захисних.

За твердженням автора цього проекту, його ухвалення матиме позитивний вплив на стан ведення лісового господарства, сприятиме охороні довкілля, збільшенню рекреаційної ролі лісів, збереженню цінних високопродуктивних насаджень та ділянок із реліктовими рослинами. Прийняття рішення забезпечить вимоги законодавства щодо охорони та збереження біологічного і ландшафтного різноманіття, природних екосистем області, інформує прес-служба Закарпатської обл­ради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*