«ЛЮДИ ХОЧУТЬ, ЩОБ НА НИХ ЗВЕРНУЛИ УВАГУ»

Голова ОДА розповів про відпочинок школярів, кадрові зміни і корупцію

У середу, 15 жовтня, Василь Губаль дав традиційну прес-конференцію, під час якої окреслив чимало актуальних для закарпатців питань.

Якими будуть канікули?

Влада на місцях і колективи самих навчально-виховних закладів вирішують, як організувати навчальний процес, зокрема і стосовно канікул – на цьому наголосив Василь Губаль.
 
«Закиди, нібито обласна влада зняла з себе це питання, – неправдиві. Ми не випускаємо з поля зору цей процес з огляду на потреби економії енергії, але пішли демократичним шляхом. Влада і колективи закладів самі вирішують, як їм працювати. І, до слова, почали це робити понад місяць тому», – сказав Василь Губаль. Він навів приклад шкіл Хустщини, де громада вирішила влаштувати канікули упродовж січня, щоб і тепло зекономити, і дати учням відпочити.
 
Загалом, коментуючи проблеми, пов’язані з наближенням опалювального сезону, В.Губаль констатував: наразі збоїв у містах і районах Закарпаття із підготовкою до зими немає. Процес триває з такими акцентами: по-перше, доведені ліміти газу, яких область має суворо дотримуватися; по-друге, активізується робота з енергозаміщення – переходу на альтернативні газовим системи опалення. А ще обласна влада готує на розгляд сесії Закарпатської облради програму енергоощадності. Василь Губаль підсумував: «Так, житимемо в умовах економії й маємо багато та ефективно попрацювати з енергозаміщення. Але зиму Закарпаття зустрічатиме готовим».
 

Кадрові питання

 
Голова облдержадміністрації Василь Губаль, розповідаючи про співпрацю з керівниками на місцях, сказав, що всіляко підтримуватиме тих управлінців, які проявляють себе як справжні відповідальні господарі.
 
В останні дні він здійснив дві робочі поїздки – у Воловецький район та у Берегово, й не приховує, що дечим був здивований. «Таке враження, що раніше була певна стіна між обласним керівництвом і тими, хто працює в глибинці. Я переконаний, що деякі з начальників структурних підрозділів, яких я запросив у Воловець, ніколи не були у селах цього району. Такі відвідини – річ корисна. До прикладу, керівник Служби автомобільних доріг Михайло Попович проводив прийом у Розтоці. Так ось, коли їхав туди, був шокований станом доріг. Продовжимо такі знайомства за різними напрямками. Чим більше буде спілкування управлінців із людьми, тим швидше і якісніше вирішуватимуться питання. Люди хочуть, щоб на них звернули увагу», – сказав Василь Губаль.
 
Він також розповів, що бачить чимало недоліків і проблем у районах: деякі викликані об’єктивними причинами, інші породжені бездіяльністю або неправильними підходами. Підкреслив, що готовий допомагати тим місцевим лідерам, які дійсно працюють для людей і ставляться до справ по-господарськи. Голова ОДА зазначив: і під час поїздок у райони, і під час особистих прийомів громадян яскраво видно, який підрозділ недопрацьовує. Кажучи про це, Василь Губаль наголосив: «У мене немає ворогів, а є громада, для якої я працюю. Й вимагаю, аби й інші управлінці діяли в такому ж руслі». Він також повідомив, що незабаром відбудуться масштабні кадрові зміни. Нині на погодженні у столиці перебувають документи на заміщення посад заступників голови ОДА та начальників ряду управлінь.
 

Викоренити корупцію

 
«У всіх прошу допомоги. З усіх боків відчуваю опір – бюрократів і людей, які вибудували корупційні схеми. Запевняю: у мене хребет сильний, маю міцний закарпатський характер і готовий протистояти. Але самому – важко. Потребую вашої підтримки, потребую команди. Тому й запросив громаду допомагати, у тому числі і у кадровому плані», – відзначив Василь Губаль.
 
Голова ОДА розповів, що на усіх зустрічах і нарадах із силовиками завжди просить правоохоронців: «Давайте покажемо, що готові викорінювати корупційні явища». На жаль, зізнався, не від усіх отримує розуміння, а тому корупційні схеми діють і досі. «Я дію відверто й прозоро і всіх, хто працює в ОДА, в адміністраціях у районах, інших державних структурах, запрошую робити так само», – сказав Василь Губаль.
 
Підготував 
Петро ПОЛІХА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*