Маємо ще три нові туристичні шляхи

12 травня у селі Пилипець на Міжгірщині пройшла презентація промаркованих туристичних маршрутів “Гранд Готель Пилипець – Боржавські полонини”. Серед її учасників були помічені, зокрема, Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні  Іван Почух, керівник проектів маркування на Закарпатті, які фінансуються урядом Чеської Республіки, знаний фахівець з туризму Іво Докоупіл, керівник Асоціації сприяння туризму «Шипот” Сергій Грига.

Нові туристичні маршрути Закарпаття в районі села Пилипець були промарковані у рамках співпраці представників бізнесу «Гранд Готель Пилипець» та громадських організацій, розповів керівник «Турінфоцентру Закарпаття» Олександр Коваль.

Загалом їх три: жовтий (протяжність – 5,5 км, проходить через водоспад Шипот – верхню станцію крісельної дороги); зелений (протяжність – 7,5 км, проходить через галявину в урочищі Плошанки та веде до підніжжя Боржавського хребта, поруч з вершиною Великий Верх); синій  (протяжність – 7,5 км, веде до підніжжя гори Гимба та пересікається з червоним маршрутом, що прознакований за кошти уряду Чеської Республіки й проходить безпосередньо по Боржавському хребту).

А напередодні цієї події  посол Чехії відвідав Воловець, де зустрівся з селищним головою Василем Панасовичем. Говорили про співпрацю в галузі туризму. Опісля гість ознайомився з селищем, відвідав пам’ятний знак В’ячеславу Чорноволу на г. Плай та пройшов одним із промаркованих маршрутів.

Оксана ШТЕФАНЬО.
Фото О.КОВАЛЯ.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*