«МАСКИ-ШОУ» ВІДСВЯТКУВАЛИ СВОЄ 30-РІЧЧЯ

концертом в Ужгороді

У вівторок відома одеська комік-трупа виступила в Закарпатському обласному музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв зі своєю шоу-програмою «Маски в кубі». Цього разу гумористи завітали до міста над Ужем у рамках всеукраїнського туру. Такими масштабними гастролями колектив святкує свій ювілей – 30 років на сцені!

Актори пригадали під час прес-конференції, що востаннє приїздили до нашого міста у далеких 80-х. Кажуть, з того часу люди зовсім не змінилися, в краї так само «тепло, затишно, по-домашньому… всі посміхаються, і ти — вдома», а саме місто називають «маленьким Парижем».

Зізнаються, під час підготовки до туру найважчим виявилося відібрати номери для півторагодинного виступу. Адже зараз, після трьох десятків літ творчої праці, їхній репертуар налічує 10 вистав, а це — матеріал майже дев’ятигодинної програми.

Вистава «Маски в кубі», на якій у кінцевому результаті зупинили свій вибір, є комедією без слів, про перетворення фантазії на реальність, реальності – на фантазію. А актор комік-трупи «Маски», народний артист України Борис Барський говорить про неї як про «магію, яку словами неможливо передати. Це дитячий калейдоскоп, кожний раз – нова картинка. Тому краще один раз побачити». Артист пояснює і назву спектаклю. Виявляється, «в кубі» тому, що сценічне оформлення виконано у формі куба, за допомогою якого можна робити цікаві трансформації на сцені.

І хоча антураж покликаний допомогти акторам «достукатися» до сердець глядачів, заслужена артистка України Наталія Бузько, учасниця трупи «Маски», переконана, що «не важко передати емоції без слів. Жести, міміка… — це повноцінний діалог». Каже, що люди сприймають акторів на рівні енергетики, і дуже радіє, коли на вистави приводять дітей. Адже вони дуже добре відчувають брехню чи зло. А головним секретом успіху проекту «Маски-шоу» вважає тему їхніх пантомім, відзначаючи: «Ми жартуємо не злободенно, а на загальнолюдські теми».

Відповідаючи на питання «Що для вас сміх?», актори кажуть: «Сміх – це життя». І діляться життєвою мудрістю: «Людина за своєю природою – оптиміст. І кожен сам собі створює рай або пекло. Потрібно насолоджуватися, бо щастя – навколо нас». А виступ «Масок» увечері того ж дня на сцені театру подарував ужгородцям сміх і радість – актори «грали» із глядачами.

Лідія ДЕМ’ЯН.
Фото з мережі.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*