МАСШТАБНА АКЦІЯ ВІД ГРУПИ «РЕНЕР» СТАРТУВАЛА НА ЗАКАРПАТТІ

Упродовж травня школярі випустять у гірські річки понад 60 тисяч мальків форелі

3 травня розпочалася масштабна акція з зариблення гірських річок нашого краю мальком рідкісного виду лососевих – струмковою фореллю. Вже п’ятий рік поспіль дійство організовує група енергетичних компаній «РЕНЕР».

Цьогоріч захід охопить 10 населених пунктів у Рахівському, Тячівському, Великоберезнянському та Перечинському районах. Усього випустять понад 60 тисяч мальків. Основною родзинкою є те, що зариблення проводять разом із учнями та вихованцями шкільних лісництв. «Ця акція має на меті збільшити популяцію струмкової форелі та привернути увагу молодого покоління до проблем збереження довкілля. Саме тому цю важливу справу ми проводимо за безпосередньої участі дітей», – каже керівник департаменту по зв’язках із громадськістю групи «РЕНЕР» Юрій Сас.

Минулого тижня зариблення відбулося в мальовничих куточках Рахівщини – селах Видричка, Богдан, Костилівка та Лазещина. Понад 20 тисяч мальків струмкової форелі учасники акції випустили в річки. Окрім школярів, долучилися до доброї справи й представники місцевих лісництв, працівники підприємств, освітяни та інші небайдужі закарпатці. Приєдналися до дійства й голова Рахівської райдержадміністрації Павло Басараба та костилівський сільський голова Інна Савляк.

Відтак спеціалісти розповіли маленьким рахівчанам про особливості життя струмкової форелі, кормову базу, що становить для неї небезпеку та безпосередньо про процедуру вселення малька в річки. Після цього кожен із присутніх діточок (тільки 3 травня їх було близько 30-ти) мав можливість зробити особистий внесок у розвиток і збереження фауни. «Це дуже цікаво та корисно. Оберігати природу нас учать і у школі, але в лісі це розумієш по-справжньому», – каже Надійка з села Богдан.

Продовжилася акція й цього тижня – з важливою місією представники групи «РЕНЕР» відвідали села Чорноголова на Березнянщині та Тур’я Поляна на Перечинщині. До слова, загалом у ній братимуть участь близько 200 дітлахів та представники різних відомств, і триватиме вона протягом усього травня.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*