масштабний ФЕСТИВАЛЬ «КАРПАТСЬКА УКРАЇНА-2017»

стартував учора в Ужгороді

Всеукраїнський фест спрямований на вшанування героїв боротьби українського народу за незалежність і територіальну цілісність України, а його мета – виховання молодого покоління в дусі національних традицій та патріотизму, підвищення рівня знань про історію Карпатської України 1938 – 1939 рр.

Різноманіття культурно-духовних заходів просто вражає. Зокрема у сквері Небесної сотні відкрилася виставка традиційних ремесел. У «Совиному гнізді» містяни мали можливість побачити світлини воїнів московсько-української війни. Тут також проходили різні презентації книжок про Карпатську Україну та «Бендерівські читання».

До речі, вперше в Ужгороді можна було наживо почути виступи старосвітських кобзарів та лірників біля пам’ятних знаків і церков. Співали вони духовні пісні й у  Хрестовоздвиженському кафедральному соборі. Натомість із головної сцени, що розгорнулася на площі Поштовій, упродовж дня виступали гурти «Хорея Козацька», «ТаРута», «Тінь Сонця» та інші виконавці. Вже ввечері Закарпатський обласний театр ляльок запросив на перегляд фільмів «Мирослав Мисла. Генерал та його воїни», «Пропала грамота», «Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919 – 1939 рр.»

Нині, в суботу, організатори та учасники фесту виїжджають на Верецький перевал, де відбудеться вшанування героїв Карпатської України, молебень, покладання квітів, віче, концерт-реквієм за участі Сергія Василюка, Тараса Компаніченка, Тараса й Святослава Силенків та інших.

Марина ЗВАРИЧ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*