МАЙСТЕР-КЛАСИ ТА РЕКОНСТРУКТОРИ

чекають на вас у Міжнародний день музеїв

На 18 травня – Міжнародний день музеїв – краянам приготували чимало цікавого. Нині відомі програми в трьох закладах в Ужгороді. Вхід майже всюди вільний.

У цей день у Закарпатському музеї народної архітектури та побуту, що на вулиці Капітульній, 33, о 10-й годині урочисте відкриття VIІ обласного дитячого фольклорного фестивалю «Веселковий передзвін» колективів шкіл естетичного виховання. Об 11.00 – родинний день багатопрофільного ліцею «Інтелект», а також майстер-класи: із гончарства проведе  Юлія Єгорова-Рогова, а з бісероткання – Христина Безніско-Чайка. Будуть також зустріч із майстрами народної творчості та ярмарка-продаж творів декоративно-прикладного мистецтва, оглядові та тематичні екскурсії експозиціями музею, фотографування в народному вбранні з фондових зібрань. Для дітей на території садиби із с. Тибава Свалявського району – «Пізнай свій край»: дерев’яна гра-пазл «Мандрівка ужгородським скасеном» та традиційні ігри й забави. У виставкових залах – «Світ писанки-2017», «Обереги єднання» (вишивка, ткацтво, кераміка), «Стежками традицій» – експозиція гончарних виробів Михайла Галаса до 95-річчя з дня народження. 20 травня буде ще «Ніч в Ужгородському скансені», що стартує о 18.30.

А от у краєзнавчому музеї ім. Т. Легоцького (Ужгородський замок) свято  проведуть 14 травня, а 20-го влаштують «Ніч у замку», яка почнеться о 21.00 і коштуватиме 100 гривень (!). А завтра, в неділю, на відвідувачів чекає огляд усіх експозицій та виставок, виступ клубу історичної реконструкції «Орден святого Миколая», а також пленер відомих закарпатських художників. У відділі природи можете долучитися до майстер-класу з виготовлення гербарію композицій із сухо­цвітів. А ще будуть історичні танці та гра «Тартак». Упродовж дня, з 11.00 до 18.00, відвідувачів розважатимуть і актори театрів Ужгорода.

Уже стало доброю традицією в майстерні меморіального будинку-музею народного художника України Андрія Коцки (знаходиться на вул. Вінничній, 20) створювати тематичні виставки творів із фондів. Цього разу, за словами завідувачки Олени М’ясищевої, це будуть «Мотиви літа у творчості А. Коцки».

Ок/сана ШТЕФАНЬО
Фото автора

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*