Мешканець Кушниці Микола Глеба увіковічив героїв «Тіней забутих предків» у Івано-Франківську

Головних героїв Івана та Марічку «оселили» в парку Тараса Шевченка на Лебединому озері після того, як закінчили облагороджувати територію. Скульптор – мешканець села Кушниця на Іршавщині Микола Глеба. Серед робіт майстра – гранітний монумент найсильнішої людини планети – уродженця Білок Івана Фірцака. Його урочисто встановили в рідному селі силача.

Що стосується скульптури на Івано-Франківщині – Івану та Марічці, то вона чекала свого часу. Адже готові фігури з повісті «Тіні забутих предків» придбали ще минулоріч. Та встановили їх лише до святкування Івана Купала.

Зазначимо, що Закарпаття та повість Михайла Коцюбинського «Тіні забутих предків» багато що пов’язує. Зокрема зйомки однойменного фільму велися на території краю. До них був причетний і наш відомий художник Федір Манайло. Режисер Сергій Параджанов ще напередодні зйомок відвідав його виставку, після чого, познайомившись із майстром пензля особисто та поспілкувавшись із ним, надихнувся та створив саме ту інтерпретацію стрічки, яку бачимо й сьогодні.

Анастасія НОЖКА
Фото з інтернету

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*