«МИ СТАНЕМО НАЙБІЛЬШИМ ПРИВАТНИМ І КРАЩИМ БАНКОМ УКРАЇНИ»

Альфа-Банк Україна та Укрсоцбанк, які входять у міжнародну банківську групу ABH Holdings S.A. зі штаб-квартирою в Люксембурзі, об’єднують свої активи, щоб стати найбільшим приватним банком України. Про те, як відбувається злиття, коли воно завершиться і які вигоди від нього отримають клієнти, нам розповів Олег Лешко (на фото), регіональний керівник із продажу та дистрибуції Західного регіону Альфа-Банку Україна та Укрсоцбанку.

Коли Альфа-Банк Україна та Укрсоцбанк стануть однією фінансовою установою?

– Уже зовсім скоро. Юридичне злиття заплановано на перше півріччя наступного року. Але до злиття таких двох гігантів, як Альфа і Укрсоц, а подібних злиттів на українському ринку до цього ще не було, потрібно провести величезну підготовчу роботу.

Багато важливих етапів вже пройдено: ми уніфікували продукти, синхронізували внутрішні процеси й підходи. Тепер у рамках міграції переводимо всіх активних клієнтів Укрсоцбанку на обслуговування в більш технологічний Альфа-Банк Україна, який стане основою для майбутнього єдиного банку. Переведення завершиться до кінця поточного року.

Як саме Ви переводите клієнтів?

– Ми розробили ноу-хау – м’який формат міграції «2 в 1», коли на майданчику Укрсоцбанку розміщуються відділення обох банків: і Укрсоцу, і Альфа-Банку. Завдяки такому формату можемо клієнту Укрсоцбанку, поки він користується звичним сервісом у звичному для нього відділенні, на місці розповісти про всі переваги переходу на обслуговування в Альфа-Банк Україна.

Міграція триває вже близько року, і ми бачимо, що клієнти Укрсоцбанку, які перейшли на обслуговування в Альфа-Банк, примножують свій бізнес. Наприклад, ми більш активно продаємо кредитні продукти, будучи лідерами за обсягом видачі кредитів фізособам. Інтернет-банкінг і мобільний додаток в Альфа-Банку також більш сучасні та високотехнологічні.

Також ми зробили спрощену юридичну міграцію, щоб мінімально залучати клієнтів, у тому числі й щодо документального оформлення переходу. Це дуже зручно для підприємців або компаній.

Що буде з клієнтами, які не встигнуть самостійно мігрувати до кінця року?

– Всіх інших, хто з різних причин не мігрує в Альфа-Банк до кінця 2018 року, ми будемо раді побачити на своєму балансі та у своїх відділеннях, коли відбудеться юридичне злиття. Але до цього хочемо охопити м’якою, комфортною міграцією якомога більше клієнтів.

Крім того, хотів би звернути увагу клієнтів Укрсоцбанку, що 1 жовтня ми відключаємо системи інтернет-банкінгу для фізосіб «Ukrsotsbank Online» і для юросіб – «BusinessNet». З жовтня вони будуть недоступні, оскільки більшість клієнтів уже перейшли на сучасніші онлайн-сервіси Альфа-Банку Україна. Це ще одна причина, з якої ми запрошуємо клієнтів комфортно мігрувати в найближчі тижні.

Що буде з мережею об’єднаного банку?

– Ми будемо оптимізувати мережу, аналізуючи кожне відділення та залишаючи тільки кращі з них – як за обслуговуванням, так і розташуванням.

Зараз ми входимо у фінальну хвилю міграції, в межах якої до кінця року залишаться найефективніші відділення Альфа-Банку, а також 8 хабів у різних регіонах, які працюватимуть у форматі «2 в 1». У цих хабах клієнти Укрсоцбанку, які не встигли самостійно перейти на обслуговування в Альфу, зможуть отримати стандартний сервіс.

При цьому зберігаємо майже незмінною мапу відділень, яка була разом в обох банків. Відповідно, в кожному місті будемо представлені багатьма відділеннями.

Зараз Альфа-Банк Україна з урахуванням показників Укрсоцбанку — найбільший приватний банк в Україні. Після завершення процесів міграції і злиття плануєте зберегти це звання?

– Так, після злиття плануємо стати найбільшим і найкращим приватним банком. Ми дуже активно розвиваємося як універсальний банк для щоденного обслуговування всіх груп клієнтів, у тому числі за депозитними операціями, зарплатними проектами, електронними сервісами, включаючи мобільний додаток. Нещодавно запустили власну програму лояльності «Кеш’ю Клуб», де можна накопичувати бонуси за розрахунки платіжними картками й повертати частину витрат за картками живими грошима на рахунок.

ПАТ «Альфа-Банк». Ліцензія НБУ №61 від 05.10.2011 р.

Усі види банківських послуг.

ПАТ «Укрсоцбанк». Ліцензія НБУ №5 від 05.10.2011 р.

Усі види банківських послуг.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*