МІКРОАВТОБУС ВІД МЕЦЕНАТІВ

отримав дитячий будинок

Восьмимісний мікроавтобус іноземного виробництва отримав від меценатів цього тижня недержавний дитячий будинок милосердя «Добрий самаритянин» у селі Велика Добронь на Ужгородщині. Передача транспортного засобу відбулася в урочистій обстановці за участі зарубіжних благодійників, представників духовенства та заступника голови ОДА Олександра Петіка.

Як зазначив директор будинку милосердя Василь Катко, заклад функціонує вже понад 20 років переважно на іноземні пожертви. Тут виховуються діти-сироти, напівсироти або діти, що перебувають у складному соціальному середовищі незалежно від віросповідання чи етнічного походження, часто — з важкими захворюваннями (церебральним паралічем, порушенням опорно-рухового апарату, розладами мовлення). З цією категорією підопічних за кошти благодійників працюють фахівці, медики. Нині тут виховують 66 дівчат. Новий мікроавтобус, каже Василь Катко, стане для дитячого будинку неабияк в нагоді: «Діти матимуть можливість їздити на екскурсії, навчання, навіть за кордон».

До присутніх звернувся й Олександр Петік. Він наголосив: «Нині я засвоїв тут урок на конкретних прикладах: справжня успішність у житті нерозривна з людяністю. А для себе зробив і певний висновок: якщо нашій владі не вистачає успішності, напевно, їй не вистачає й людяності. Тож беру на себе зобов’язання робити все можливе заради того, щоб владі теж дякували за реальні дії».

Заступник голови ОДА виконав і почесну місію — вручив символічні подарунки благодійникам у пам’ять про двадцятирічну співпрацю з закарпатцями.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*