«МИНАЙ» УДРУГЕ ПОСПІЛЬ ВИГРАЄ КУБОК ЗАКАРПАТТЯ

Справжнє свято футболу відбулося під час фіналу кубка Закарпаття на новому стадіоні в «Минаї». Місцева однойменна команда приймала гостей з Вільхівців. На цей матч з’їхалися вболівальники з цілої області.

Навіть матчі крайового чемпіонату перенесли на зручний час, щоб відвідати цей двобій. Та й практично весь управлінський бомонд на чолі з головою ОДА Геннадієм Москалем та трьома народними депутатами завітав на цю зустріч. Ба, більше, до Миная приїхали і володар золотого м’яча 1986-го. Ігор Бєланов та віце-президент ФФУ Вадим Костюченко. Останній, до слова, ще й проінспектував нову «Минай Арену» й зазначив, що на ній можна проводити матчі другої ліги.

Клас команд різнився таки відчутно. «Минай» доволі впевнено володів ініціативою, контролював м’яч, підопічні Ігоря Харьковщенка активно атакували саме через фланги. Правда, кілька нагод господарі відкритої арени змарнували, але на 38-й хвилині Ігор Вагін таки вразив володіння Віталія Гринишина пострілом з-за меж карного майданчика. Перша половина зустрічі так і завершилася за мінімальної переваги минайців.

А от у другій господарі значно ефективніше використали свої моменти. З інтервалом у 6 хвилин три м’ячі вколотили в сітку воріт «Вільхівців» Василь Пиняшко, Яромир Лобода та Роберт Гегедош. А потужну переможну крапку в матчі поставив Владислав Образцов, який у падінні через себе з 11 метрів відправив м’яч у сітку воріт, – 5:0.

Після матчу відбулося нагородження команд та найкращих гравців.

Із рук Ігоря Бєланова призи кращих гравців одержали Володимир Товт (ФК «Вільхівці») та Ігор Вагін (ФК «Минай»).Найкращим бомбардиром став Роберт Гегедош, який отримав приз із рук народного депутата ВРУ Роберта Горвата, а красень-кубок переможцям вручив голова ОДА Геннадій Москаль.

Після матчу в короткому флеш-інтерв’ю наставник «Миная» Ігор Харьковщенко зазначив:
– У першому таймі вийшла не зовсім вдала гра для нас, хлопці не виконували настанови, довелося їх трохи підбадьорити. За грою в другій половині видно, що нам вдалося досягти бажаного.

Гравці впоралися зі своєю роботою, адже впродовж матчу ви провели багато замін?

– Це особливий матч – фінал кубка краю, тож дали можливість пограти всім, та й результат дозволяв це.

Сьогодні дуже багато історичних подій відбулося на «Минай Арені», приїхав володар золотого м’яча, відомі футболісти, керівники ФФУ, народні депутати… Які враження у вас від цього дійства?

– Ми грали на чудовому стадіоні. Дякую всім, хто брав участь у будівництві та фінансуванні цього масштабного проекту. Хочемо запросити вболівальників приходити на цей стадіон, а ми будемо намагатися порадувати їх своєю грою.

Вже за тиждень ваші підопічні гратимуть у чвертьфіналі аматорської ліги України проти «Таврії-Скіф» (с. Роздол, Запорізька область). Як готуєтеся?

– Готуємося на кожен матч незалежно від статусу суперника – чи це матч другої ліги, або ж поєдинок чемпіонату області. Виходимо на поле з єдиною метою – перемогти, так само буде і в майбутньому протистоянні.

Роман СЕНИШИН

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*