Мінімальна зарплата в Україні становитиме 3200 гривень. Із першого січня наступного року

Президент України Петро Порошенко повідомив про рішення підвищити мінімальну зарплату до 3 200 гривень на місяць. Про таке за результатами обговорення з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом поінформувала прес-служба глави держави. Рішення є спільною позицією Президента, уряду та фракцій коаліції.

Глава держави підкреслив неприпустимість того, що людина, яка працює повний робочий тиждень, отримує стільки ж грошей у місяць, як непрацюючі українці, яким нараховується допомога по безробіттю.

«Із першого січня 2017 року в Україні не буде жодної працюючої людини, яка отримує менше 3200 гривень. Причому я звернувся до уряду та парламенту вжити вичерпних заходів, щоб це рішення не підвищило жодного податку, насамперед це стосується малого та середнього бізнесу», – додав Президент.

Він зазначив, що це стосується понад 4-х мільйонів працюючих українців, рівень оплати яких сьогодні становить 1450 гривень.

За словами глави держави, для виплат у державному секторі будуть знайдені відповідні ресурси держбюджету, а приватний сектор отримує чітке правило, яке забороняє працюючому українцю виплачувати менше 3200 гривень на місяць.

«Такі кроки є боротьбою з бідністю й захистом працюючої людини. І відрив мінімальної заробітної плати від розрахунку прожиткового мінімуму дає випереджаюче зростання мінімальної заробітної плати в найближчі роки», – наголосив П. Порошенко.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*