Міський голова Ужгорода взяв участь у роботі Світового Саміту Партнерства у Тбілісі

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв 17-19 липня брав участь у роботі 5-го Світового Саміту Партнерства Відкритого Врядування 2018, який проходив у столиці Грузії – Тбілісі.

На форумі працювали представники понад 70 країн, серед них – керівники міністерств, парламентарі, члени Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, представники органів місцевої влади та громадянського суспільства, міжнародних організацій.
Обговорювалася роль органів місцевого самоврядування у розвитку відкритого врядування, виклики і перспективи, пов’язані з прозорістю, підзвітністю влади та залученням громадян до прийняття рішень щодо життя громади.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв на одній із сесій – «Прозорість та відкритість у місцевому врядуванні» – виступив із презентацією досвіду відкритості міської влади та залучення громадян до прийняття рішень, розширення електронних можливостей комунікації з громадою.

Зокрема, аналіз даних за 2016-17 роки та І півріччя цього року свідчить, що все більше громадян звертається до Ужгородської міської ради в електронній формі, дистанційно, особливо промовистими є показники щодо запитів на інформацію: якщо торік із понад тисячу запитів 68% надійшли в електронній формі, то в цьому році таких уже понад 80%.

У виступі Богдана Євстафійовича йшлося також про сервіси Відкрите місто, Кабінет ужгородця, можливості подати звернення, петицію, місцеву ініціативу, переглянути всі доходи до бюджету та видатки, і навіть угоди на виконання робіт, які проводяться в місті. Ефективними інструментами комунікації з громадою в Ужгороді є Фейсбук-сторінка, запровадження механізму публічних консультацій.

Ужгородська міська влада працює вже і над тим, щоб не лише вся інформація була відкритою для доступу, але й щоб нею було зручно користуватися, насамперед зі смартфонів. Мобільні додатки, програми для аналізу напрацьовуються за Меморандумом про співпрацю з громадянською мережею ОПОРА.

За словами Богдана Євстафійовича, у рамках Світового Саміту також на прикладі грузинських муніципалітетів було організовано платформу для спілкування та обміну ефективними практиками у впровадженні принципів відкритого врядування на місцевому рівні, повідомили з відділу інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*