Молодь зі сходу України та наша укріпляла культурні мости через поезію

В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбувся поетичний вечір дружби, під час якого молоді письменники з м. Старобільськ та Закарпаття ділилися творчістю та налагоджували культурні мости. Такий проклали ще рік тому завдяки спільній радіовечірці «Good Silent Party». Літературний вечір ще більше укріпив цей «міст».

Модератори зустрічі – доктор історичних наук Олександр Набока та завідувачка відділу обслуговування бібліотеки Євгенія Напуда – обрали домашній формат. За круглим столом із місця, передаючи естафету один одному, зачитували вірші та прозу.

Молоду закарпатську поезію представили Мар’яна Ничка, Торі Ром, Антоніна Корнута. А луганчанок – Михайлина Руднєва, Каріна Костенко та Яна Вороніна. Олексій Тростянський зачитав містичне оповідання з майбутньої збірки, а Василь Лавер зацікавив усіх присутніх хорор-історіями та презентував збірку «Свині 18+», до якої увійшли і його твори.

На завершення вечора всі ділилися своїми враженнями від проведеного заходу. Михайлина Руднєва зазначила: «Я вперше в Ужгороді. Відкрила його як красиве архітектурне місто. А сьогодні зрозуміла, що це й місто світлих людей». Організатори передбачають, що цей вечір стане початком літературної співпраці, й у майбутньому ми ще побачимо цікаві спільні культурні акції.

Євгенія НАПУДА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*