«МУЗИКА БЕЗ КОРДОНІВ»

В Ужгороді триває традиційний міжнародний фестиваль

Із 20 по 30 квітня в Закарпатській обласній філармонії проходить 5-й міжнародний фестиваль «Музика без кордонів». У рамках заходу заплановано п’ять оригінальних концертних програм колективів філармонії та запрошених артистів. Особливо інтригуючим було відкриття фестивалю за участі гостей з Італії – уродженки Закарпаття, відомої оперної співачки Георгіни фон Бенци (сопрано) та диригента Марка де Просперіса.

Знана в багатьох країнах світу оперна діва вперше виступила на ужгородській сцені. Свою творчу кар’єру Георгіна фон Бенца починала в Німеччині, була солісткою Баварської опери в Мюнхені, співпрацювала з багатьма всесвітньо відомими співаками, зокрема Ренатою Скотто та Лучіано Паваротті.

Не менш визначною є і постать Марко де Просперіса. З 1990 по 1998-й він був диригентом оперного театру в Граці (Австрія), де відзначився майстерними постановками опер «Аїда», «Ріголетто», «Травіата» тощо. У його творчій біографії є досвід співпраці з такими видатними оперними зірками, як Пласідо Домінго, Рената Скотто, Франко Бонісольї, Лучано Паваротті.

У програмі «Gala Liriсa Opera italiana» Георгіна фон Бенца виконає популярні арії та сцени з опер Дж. Верді, А. Каталані, У. Джордано, Дж. Пуччіні, П. Мас­каньї в супроводі симфонічного оркестру філармонії. В кількох номерах задіяний також заслужений академічний Закарпатський народний хор.

З ініціативи Георгіни фон Бенца концерт мав також благодійну мету – у співпраці з закарпатськими волонтерами.

Наступними в рамках фестивалю виступлять:

23 квітня о 17.00 – Тетяна Орлова, заслужена артистка України, солістка Будинку органної та камерної музики (м. Біла Церква) з програмою «Organ music»;
25 квітня о 18.30 – народна артистка України Етелла Чуприк (фортепіано), Тарас Попович (флейта), Сергій Черняк (диригент, Рівне), камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії з програмою «Вічна музика Моцарта».

27 квітня о 18.30 – академічний камерний оркестр «Harmonia nobile» (Івано-Франківськ), джаз-квартет «Art prestige» (Івано-Франківськ) із програмою «Весняний Jаzz»;

30 квітня о 17.00 – Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України, Кента Ігараші (саксофон, Японія), естрадно-духовий оркестр Закарпатської обласної філармонії.

Таїсія ГРИСЬ

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*