Щороку в останній тиждень січня на Берегівщину з’їжджаються туристи з усіх куточків України. Традиційні угорський гуляш, гурку, торошкапусто, пікницю, шовдар, сало, папрікаш, шкварки та іншу смакоту приїхали скуштувати тисячі туристів з усієї України та Європи. Адже у суботу, 25 січня, у с.Геча відбувся вже добре відомий фестиваль гентешів (різників).
Усі бажаючі могли спостерігати за самим різницьким процесом та приготуванням страв зі свинини. У вправних руках за годину–другу на вогні вже топилися шкварки, смажилося м’ясо, крутилися гурки та ковбаски.
Та яке ж свято без закарпатської слив’янки й вина! До доброї пікниці гарно парує й домашнє вино, яке гості могли скуштувати від закарпатських виноробів.
Участь у цьогорічному заході взяли 26 команд. Серед них шість – з Угорщини, дві із Сербії, решта з Мукачівського та Берегівського районів.
Надія САРАНА.
Залишити коментар