НА БЕРЕГІВЩИНІ ПАХЛО СВІЖИНОЮ

Гентеші радували ковбасами, гуркою, іншими наїдками

Щороку в останній тиждень січня на Берегівщину з’їжджаються туристи з усіх куточків України. Традиційні угорський гуляш, гурку, торошкапусто, пікницю, шовдар, сало, папрікаш, шкварки та іншу смакоту  приїхали скуштувати тисячі туристів з усієї України та Європи. Адже у суботу, 25 січня, у с.Геча відбувся вже добре відомий фестиваль гентешів (різників).

Усі бажаючі могли спостерігати за самим різницьким процесом та приготуванням страв зі свинини. У вправних руках за годину–другу на вогні вже топилися шкварки, смажилося м’ясо, крутилися гурки та ковбаски.

Та яке ж свято без закарпатської слив’янки й вина! До доброї пікниці гарно парує й домашнє вино, яке гості могли скуштувати від закарпатських виноробів.

Участь у цьогорічному заході взяли 26 команд. Серед них шість – з Угорщини, дві із Сербії, решта з Мукачівського та Берегівського районів.

Надія САРАНА.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*