На Дні добросусідства України й Словаччини

продовжили дію Меморандуму про співпрацю між прикордонними регіонами

У Міжнародному пункті пропуску «Малий Березний – Убля», що на Великоберезнянщині, відзначили вже 16-й День добросусідства України й Словаччини. Офіційні делегації з українського боку очолили Геннадій Москаль та Михайло Рівіс, а зі словацького – Петер Худік (голова Пряшівського самоврядного краю) та Зденко Требуля (голова Кошицького самоврядного краю).

М. Рівіс подякував словацькому народу за підтримку України в її євроінтеграційних прагненнях і наголосив, що нинішня зустріч двох сусідок на кордоні проходить у час проведення в Києві пісенного фестивалю «Євробачення» та рішення ЄС щодо безвізу для України. Це ті події, яких ми чекали і які додають нам віри у краще завтрашнє. Водночас Г. Москаль нагадав, що Словаччина має тільки один кордон – з Україною в межах Закарпаття, і якщо після прийняття безвізу євроінтеграційні процеси України прискоряться, незабаром словацькі митники й прикордонники залишаться взагалі без роботи.

Після офіційної частини, яка включала підписання Виконавчого протоколу про співпрацю між прикордонними регіонами двох країн, почалася розважальна частина свята – виступи фольклорних колективів, огляд виставок творів народних майст­рів, неформальне спілкування та дегустація страв і напоїв. Керівникам делегацій довелося відвідати всі виставлені районами павільйони, а подекуди навіть потанцювати під народну музику.

Незважаючи на дощ, що періодично «омивав» пункт пропуску й прилеглу територію, свято відвідали численні гості з усіх районів нашої області та прикордонних регіонів Словаччини. День добросусідства продемонстрував, що заходи, на яких у неформальній обстановці зустрічаються численні представники двох країн, слід проводити й далі.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*