Субота
24 лютого 2018 р.
Електронна версія газети
Нехай у ваш дім приходять тільки добрі новини

НА ФЕСТІ В ГЕЧІ гентеші готували

страви майже з двох тонн свинини

Міжнародний гастрономічний фестиваль гентешів, тобто м’ясників, відбувся в селі Геча на Берегівщині у суботу. Цьогоріч, як і в 2017-му, свиней зранку не заколювали, привезли тушки з собою, а розбирали на місці.

Йожеф Дахо з Угорщини, гентеш із 30-річним досвідом, готував на фесті перкельт зі свинини, гурку, ковбасу, мозок, смажені кров і м’ясо, – все, що роблять зі свіжини. А от сербська команда презентувала свою фірмову страву – м’ясну котлету-плескавицю в тісті з цибулею та сирним соусом. Та вона, виявляється, досить складна за рецептурою. Еде Сарабска, кухар із Сербії, розповіла «5 каналу»: «Її готують із трьох видів м’яса – баранини, свинини та яловичини. Компоненти перемішані, заправлені спеціями, завдяки чому маса не розсипається. Як бачите, виходить дуже смачно. Це викладаємо у домашні коржі, змащені сирною масою».

На святі були туристи з різних міст України. Хтось випитував рецепт бограча, аби готувати вдома для друзів чи знайомих, але секретами не дуже хотіли ділитися. Натомість Микола Воронюк, гість зі Львова, каже: «Мені подобається атмосфера, я з діда-прадіда українець, у нас завжди вирощували свині, різали й їли їх, тож цікаво подивитися, як це роблять інші люди. Хто не любить сала, той не українець».

Цьогоріч на фест приїхало 11 команд із Закарпаття, Сербії та Угорщини, каже сільський голова Гечі Андрій Мештер. Загалом готували страви з майже двох тонн свинини!

новини

Calendar

Пн
Втр
Срд
Чтв
Птн
Сбт
Ндл
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
January 2018
 

Навіґація

...