НА ПАСХУ ЗАКАРПАТЦІ СТРІЛЯЛИСЯ

та керували авто напідпитку

Пасха на Закарпатті в кримінальному плані пройшла неспокійно. Краяни різалися, стрілялися, а також кермували в нетверезому стані. Зафіксовано й крадіжки.

Так, 16 квітня ввечері в поліцію Іршави звернувся 34-річний житель села Кам’янське, який розповів, що перебував увечері з товаришем біля свого будинку, коли до них під’їхав автомобіль, із якого вийшли два молоді чоловіки. Нічого не пояснюючи, вони розпочали бійку, а наостанок один із хуліганів ще й здійснив у їхній бік близько шести пострілів із невідомої зброї. Після цього всі учасники конфлікту сіли в машину і втекли. Одного з потерпілих доставили в лікарню, де з його голови медики вилучили кулю.

Особи обох нападників поліція встановила – це жителі Кам’янського віком 33 і 29 років. Їх затримали і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Мотиви своєї поведінки затримані наразі не пояснюють. За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження, кажуть у відділі комунікації поліції Закарпаття.

Цього ж дня «каретою» швидкої в реанімаційне відділення Берегівської лікарні доставили 52-річного чоловіка з вогнепальним пораненням. Правоохоронці встановили, що вночі біля місцевого ресторану між двома чоловіками виникла сварка, в результаті якої 36-річний берегівець вистрелив у опонента. Співробітники Берегівського відділення поліції затримали кривдника, в нього вилучили дві одиниці зброї, гільзи та кулі. Слідчі порушили кримінальне провадження.

А на другий день Пасхи затримали жителя Великого Березного, який через ревнощі вдарив знайомого ножем. 22-річний чоловік із пораненням у живіт потрапив у райлікарню. Слідчо-оперативна група встановила, що потерпілий отримав тілесні ушкодження під час відпочинку в урочищі Дамба на березі річки Уж в райцентрі. Його металевим розкладним ножем ударив 25-річний місцевий мешканець, що вже притягувався до кримінальної відповідальності за майновий злочин. Поліція затримала нападника і помістила в ІТТ. Слідчі Великоберезнянського відділення поліції розпочали кримінальне провадження.

Були й аварії. 18 квітня ввечері на автошляху міжнародного значення водій «MAN» травмував 50-річного мешканця смт Чинадійово. Потерпілий помер на місці. Водій сам повідомив поліцію про ДТП. Розповів, що їхав зі швидкістю не більше 60 км за годину, але через жвавий рух транспорту та дощ вчасно не помітив пішохода.

Затримували на свята й нетверезих водіїв. 11 таких випадків задокументовано в Іршавському, Рахівському, Тячівському, Берегівському, Перечинському та Воловецькому районах. Рекорд побили іршавські поліцейські – чотири адмінпротоколи за 17 – 18 квітня. У селі Собатино поліція зупинила ВАЗ-2106, який створював на дорозі аварійну ситуацію. В лікарні у водія засвідчили 2,2 проміле алкоголю в крові. Близько 2-ї ночі в селі Осій «Оpеl Оmеgа» злетів із дороги в кювет. Водійське посвідчення в правопорушника вилучили. В селі Ільниця наряд ГШР зупинив автомобіль ВАЗ-21099 за порушення правил дорожнього руху.

Четвертий нетверезий водій вчинив ДТП на вул. Шевченка в Іршаві. Джип «ВMW» зачепив під час руху ВАЗ-2105. За кермом іномарки перебував 38-річний житель Виноградівського району, а водійського посвідчення не мав.

Оксана НЕВИЦЬКА

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*