На самопроголошеного «прем’єра» нині чекають у суді

Слідчим відділом УСБ України в Закарпатській області закінчено досудове розслідування кримінального провадження відносно так званого «прем’єр-міністра Підкарпатської Русі» Петра Гецка за фактом вчинення ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.109 КК України, а саме — публічні заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій.

Обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні вже погоджено та скеровано до Ужгородського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Як повідомив керівник міжвідомчої робочої групи з питань боротьби, протидії та запобіганню проявам сепаратизму, посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України перший заступник прокурора Закарпастької області Роман Балита, «враховуючи ескалацію сепаратистських та інших проявів, які загрожують територіальній цілісності і недоторканності держави та спрямовані на здійснення диверсій, вчинення інших тяжких злочинів, міжвідомча група продовжує активно працювати. До її складу входять керівники правоохоронних органів області, керівництво Закарпатської облради та ОДА».

Однак підозру особисто П.Гецку поки що не вручено, бо «прем’єр» переховується від органів слідства на території Російської Федерації, у зв’язку з чим оголошений у розшук.

Якщо комусь відомо про будь-які факти сепаратизму, просимо негайно повідомляти про них правоохоронні органи, зокрема телефонувати до прокуратури за тел. (022) 63-04 -64, закликає мешканців краю прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*