НА СПОРТИВНО-РЕАБІЛІТАЦІЙНИЙ ЦЕНТР ІНВАЛІДІВ

шукають благодійні кошти

Закарпатський обласний осередок Української федерації спорту інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату займається створенням спортивно-реабілітаційного центру інвалідів. Для цього, згідно з рішенням міськради, взяв у оренду на 49 років комплекс будівель колишньої котельні площею майже 2000 квадратних метрів в Ужгороді на вул. Ф. Тіхого.

Для реконструкції цих споруд торік із міського, обласного й державного бюджету було виділено 3 500 000 грн. Тут провели цілий комплекс робіт, однак наразі будівництво заморожене через відсутність фінансування. Для завершення спортивно-реабілітаційного центру необхідно ще 30 млн грн.

Створення такого центру дасть змогу забезпечити належні умови для занять спортом людям із обмеженими фізичними можливостями, яких тільки в Ужгороді налічується близько 6000 осіб, а їх поки залучено до цієї потрібної для них справи лише 60. Новий центр відкриє перспективи іще для 160- ти. З них по 40 займатимуться волейболом і баскетболом, 60 – настільним тенісом, по 10 – пауерліфтингом і фехтуванням. Планується й бадмінтон для легко уражених. До речі, тут матимуть змогу займатися спортом і здорові люди, в першу чергу діти-сироти та з малозабезпечених сімей. Не варто забувати й про те, що на Сході України йдуть бої, чимало молодих хлопців отримують важкі поранення та стають інвалідами. Їх також потрібно буде витягувати з депресії, повертати до нормального життя, а для цього спортивно-реабілітаційний центр ой як пригодиться. І про це потрібно думати вже сьогодні. Загалом за планом центр прийматиме до 20000 чоловік на рік.

Коли ми бралися за цей проект, то всі казали, що в нас нічого не вийде. Що це нереально. Що навіть не розпочнемо будівельних робіт. Але ми не будемо здаватися. Скільки б на це не пішло сил і часу – центр з’явиться й працюватиме. Наступного року з обласного бюджету нам обіцяють виділити ще 5 000 000 грн – є вже відповідний проект рішення. Ми ведемо переговори з закордонними партнерами для подачі заявки на отримання гранту ЄС. Але зараз нам потрібні кошти, які дозволять зробити певні невідкладні будівельні роботи, затягування з проведенням яких призведе до руйнації конструкцій, а відтак – до здорожчання самого проекту.

Тож Закарпатський обласний осередок Української Федерації спорту інвалідів із ураженням опорно-рухового апарату просить усіх небайдужих співвітчизників і зарубіжних друзів України, спонсорів і меценатів перераховувати кошти для будівництва спортивно-реабілітаційного центру в Ужгороді для інвалідів і учасників АТО на рахунок нашої організації в ПАТ КБ Приватбанк: п/р 26004053909822, код ЄДРПОУ 37231258, МФО 312378.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*