На Суспільному в Ужгороді розповіли як працювати із задоволенням

18 липня у приміщенні Закарпатської філії Суспільного відбулася лекція-тренінг від психоаналітика “Професійне емоційне вигорання.”
За словами лекторки психоаналітика Наталії Братасюк, від емоційного вигорання не застрахований ніхто. Головне – вчасно розпізнати, що з вами коїться.

«Коли ваша робота пов’язана із напруженням, яке триває в часі і не спадає, то рано чи пізно настає момент, коли ви вже не можете вкладатися в неї емоційно. Ви її виконуєте, але ця робота виглядає формальною.  Ми не відчуваємо цього натхнення, завзяття і задоволення від того, що робимо», – пояснила психологиня.

Далі йшлося про етапи професійного психологічного вигорання. Їх є 4.

«Перша стадія емоційного вигорання, як не дивно, є захопленням та ейфорією від того, що ми робимо. Поступово, якщо напруження триватиме, настає друга стадія: зникає радість, яка була раніше, ви починаєте відчувати тілесну втому,  зникає емпатія, тобто здатність співпереживати. Третя стадія передбачає включення захисних механізмів. В кожного вони різні: хтось буде щось раціоналізувати, хтось витісняти, тобто ігнорувати свої потреби. Опісля цього настає термінальна стадія, коли людина вже не здатна дати ніякого результату на роботі», – розповіла Наталія Братасюк.

Як зауважила психологиня, на другій стадії професійного емоційного вигорання продуктивність ще зберігається, на третій – вона знижується, а на четвертій стадії людина взагалі не може виконувати свою роботу.

“Як вберегтися від емоційного вигорання? Найперші ліки – це достатній відпочинок. Також важливо, аби керівники бачили індивідуальність у кожному зі своїх підлеглих. І найважливіша порада: працівники повинні розуміти  єдину мету, задля чого вони працюють, до якої спільної цілі йдуть”, – розповіла психологиня. 

“Те, про що йшлося на занятті, вчергове нагадало нам, що потрібно кожен новий день. Такі мотиваційні речі дійсно керують нашими емоціями та дозволяють не впадати у крайнощі, а впевнено йти далі, – розповіла після закінчення лекції-тренінгу Ростислава Джумурат з команди проекту «Ранок на Тисі» телеканалу Закарпатської філії Суспільного.

“Почута на лекції інформація виявилася дуже цікавою, пізнавальною та корисною”, – резюмував враження колег відеограф “Тиси-1” Любомир Шквара,

Схожі лекції, тренінги та майстер-класи у приміщенні Закарпатської філії Суспільного відбуваються щонайменше раз на місяць. Нещодавно, з журналістами філії зустрілися колеги з «Громадського радіо», а ще раніше для працівників відбувся майстер-клас з Антикорупційної програми НСТУ. Опісля кожного заняття, проводиться анонімне опитування, в якому слухачів просять оцінити роботу лектора.

“Всі тренінги та лекції відбуваються за запитом моїх колег. Для нас важливо підтримати кожного у прагненні удосконалюватися. Сьогодні всі учасники мали можливість визначити свій стан, а керівники отримали кейс підказок щодо попередження та профілактики професійного емоційного вигорання, – розповів т.в.о. менеджера філії Мирослав Поляковський.

Нагадаємо, Закарпатська філія Суспільного – це команда, що об’єднує телеканал “Тиса-1”, радіо “Ужгород” та “Тиса FM”. За останні місяці там відбулася низка якісних змін. З останнього – телеканал “Тиса-1” тепер мовить у форматі 16:9.

Наразі, частина приміщень філії, чекає на орендарів. Серед них – конференц-зал, де планують облаштувати прес-центр з проектором. Загалом, площа приміщень філії для передачі в оренду складає 4 568 кв.м.  “Нам ще потрібні дрібні удосконалення для того, щоб користувачі почувалися комфортно. Проте, вже є перші напрацювання щодо оренди цього приміщення. Зараз вже ведемо перемовини з можливими майбутніми орендарями”, – додав менеджер. 

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*