На Свалявщині перекинулася вантажівка з людьми. Є жертви…

Як розповів «Новинам» працівник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Федір Філіп, трагедія сталася вчора вранці в урочищі Граб поблизу села Березники на Свалявщині. В кузові перебувало 35 мешканців сіл Березники та Керецьки, які їхали для збору чорниці на гору Стій.

Вантажівка перекинулася у провалля. Наразі підтверджується загибель однієї жінки, ще 16 чоловік травмовано. Кілька людей, які перебували в машині, у важкому стані, більшість — госпіталізовано.

На місці працювало кілька бригад «швидкої» та відповідні служби. Про причини поки що говорити рано. Але відомо, що люди сиділи на дерев’яних лавах в авто, яке не призначене для перевезення пасажирів. Під час підйому вантажівка ГАЗ-66 заглухла… Водій, який керував нею, перебуває у важкому стані. Поранених евакуювали з місця аварії з допомогою всюдиходів. Голова ОДА Геннадій Москаль доручив правоохоронцям детально розслідувати причини аварії.

Нагадаємо, що 23 липня стався подібний випадок, але на Перечинщині. Тоді обійшлося, на щастя, без жертв.

Як не прикро, але добирання на вантажівках на полонини чи то туристів, чи сільських мешканців по ягоди – досить поширене явище на Закарпатті. Із власного досвіду скажу, що жодних засобів безпеки на цих авто нема. Тому те, що сталося, — результат проблеми, яка назріла давно.

Оксана ШТЕФАНЬО.

Будьте першим, хто прокоментує цю новину!

Залишити коментар

Вашу електронну пошту не буде опубліковано.


*